Zbog seksi naslovnica mnogi su kupovali jugoslovenski časopis

Radiosarajevo.ba
Zbog seksi naslovnica mnogi su kupovali jugoslovenski časopis
Design You Trust / “Računar” je vrlo brzo postao jedan od najcjenjenijih jugoslovenskih kompjuterskih magazina

Iako će mnogi reći da je Jugoslavija bila zatvorena zemlja, svijet za sebe i da su se koristili samo domaći proizvodi SFRJ je ipak pratila trendove.

S razvojem tehnologije, pojavili su se i magazini o istoj, a jedan od najpopularnijih bio je i magazin “Računar”, koji je bio popularan 80-tih i 90-tih godina, podsjeća Design You Trust.

“Računar” je vrlo brzo postao jedan od najcjenjenijih jugoslovenskih kompjuterskih magazina, pa je tako jedna komunistička država imala razvijen marketing poput zapadnog svijeta.

Da su išli u korak sa svijetom i praćenju trendova, “Računar” se ugledao na zapadne auto magazine, pa su ga reklamirale seksi odjevene i atraktivne djevojke.

Svaki časopis je krasila nova ljepotica uz koju su reklamirani novi softveri, diskovi, kompjuteri i štampači, a Jugosloveni su hrlili na trafike samo da bi kupili novi broj popularnog časopisa.

Kasnije se umjesto "Računara" na kioscima pojavio "PC Press", ali nije imao veliku popularnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije