Zbog ovog proizvoda Amazon se morao izviniti Indiji

Anadolija
Zbog ovog proizvoda Amazon se morao izviniti Indiji
/ printscreen
Kompanija za online trgovinu Amazon.com izvinila se Indiji zbog toga što je njenim posredstvom u Kanadi prodavao otirač za cipele s indijskom zastavom.

Izvinjenje iz ove kompanije uslijedilo je nakon oštre reakcije Ministarstva za vanjske poslove Indije.

Prema pisanju britanske televizijske mreže BBC, na amazon.com je na prodaju postavljen otirač za cipele koji je na sebi imao indijsku zastavu. Nakon što se ova vijest raširila internetom uslijedile su veoma oštre reakcije indijskih vlasti, a ministar za vanjske poslove Indije Sushma Swaraj je zatraži izvinjenje od Amazona.

Swaraj je na svom Twitter profilu napisao da će zaposlenicima Amazona biti uskraćeno dobivanje indijske vize sve dok se kompanija ne izvini i dok ne povuče proizvode koji vrijeđaju nacionalnu zastavu. Swaraj se također obratio kanadskoj ambasadi u Indiji te zatražio da se slučaj najozbiljnije uzme u razmatranje i riješi. 

Nakon reakcije indijskog ministra za vanjske poslove Amazon.com povukao je sve proizvode na temu Indije. Sporni artikal nije postavio sâm Amazon.com, već da je to uradilo treće lice u Kanadi. 

Uvreda nacionalne zastave u Indiji kažnjava se novčano i kaznom zatvora. Na Amazonu.com prodaju su otirači s američkim, britanskim, kanadskim i drugim zastavama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije