Genijalac / Zbog ilustracije čuvene sevdalinke postao hit na internetu

19. 11. 2019. u 08:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Crtež učenika koji navodno pohađa prvi razred u jednoj školi u BiH nasmijao je cijelu regiju nakon što je objavljen na Facebook stranici Sarajevska sehara.

Naime, učiteljica je učenicima navodno dala zadatak da nacrtaju neku sevdalinku, a crtež je nakon toga postao hit na internetu.

"Muzički odgoj za 1. razred. Zadatak je bio nacrtati sevdalinku. Ne znamo za vas, ali mi mislimo da imamo jedno fenomenalno i nadareno dijete među nama", stoji u opisu crteža.

Dijete je navodno crtalo sevdalinku "Mujo kuje konja po Mjesecu" pa je nacrtalo Muju i konja koji su sletjeli na Mjesec NASA-inim svemirskim brodom. U pozadini se vidi Zemlja, a prvačić je toliko pazio na detalje da čak i konj ima zaštitno astronautsko odijelo. Mujo je, naravno, na Mjesec poveo i majku koja ga kune. 

No, ovakav zadatak ne postoji u udžbenicima za djecu prvog razreda u školama u BiH. Crtež je vjerovatno nacrtao neko ko se dobro razumije u stripove, ali je svakako duhovito.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA