Zara morala reagovati nakon objave zgrožene majke: 'Nije nam to bila namjera, izvinjavamo se'

1
Radiosarajevo.ba
Zara morala reagovati nakon objave zgrožene majke: 'Nije nam to bila namjera, izvinjavamo se'
Foto: Pexels / Zara

Dječija majica iz "Zare" povučena je iz prodaje nakon što se majka žalila da nosi "seksualno sugestivan" slogan.

Popularni brend je povukao sporni predmet sa svoje internet stranice kao i iz prodavnica nakon što je majka dvoje dece Laura Wilson snimila video u kojem kritikuje dječiji odjevni predmet.

To je bijela majica sa isječenim polovinama jagoda sa tekstom: "Zagrizite. Nalet slatkog užitka, što ga čini savršenom ljetnom užinom. Jagoda: mala eksplozija radosti."

Pogledajte prve fotografije sa Stupa: Čeka se zvanična informacija iz MUP-a...

Pogledajte prve fotografije sa Stupa: Čeka se zvanična informacija iz MUP-a...

"Nisam previše osjetljiva na odjeću, ali bila sam u Zari prije neki dan i vidjela sam ovo u odjelu za djevojčice. Samo sačekajte da vidite šta je na poleđini majice.

​​Ako ste kupili ovo svom detetu, treba da ozbiljno porazgovarate sa samim sobom, ja sam u šoku da li je ovo samo ja vidim ili ne znam da li je ovo jednostavno pogrešno", rekla je uznemireni majka.

Sporna majica
Foto: PrtScr: Sporna majica

Na kraju, predstavnici "Zare" su se javno oglasili o ovom slučaju i povučenom proizvodu.

"Riječ 'ugriz' na dječijoj majici nije imala za cilj da implicira ništa drugo osim tradicionalnog značenja riječi, o čemu svjedoči fotografija jagode na odjeći. Međutim, sada razumijemo da su neki pojedinci tumačili taj termin. Inače, uklonili smo majicu iz prodavnica i sa našeg sajta i izvinjavamo se za bilo kakav nesporazum ili uvredu", navodi se u njihovom saopćenju, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije