Zanosna Hanah bavi se opasnim sportom, za ovo stvarno treba imati hrabrosti

Radiosarajevo.ba
Zanosna Hanah bavi se opasnim sportom, za ovo stvarno treba imati hrabrosti
Foto: Instagram / Hannah Baron

Jedno je sigurno – dok je golišava, blatna i mokra, ne plaši se držati velike i sluzave stvari niti gurati ruke u nepoznate otvore.

Hannah Barron iz Alabame, specijalizirala se za ribičku tehniku koju na američkom jugu nazivaju „noodling“. Tehnika se svodi na to da se po rijeci traži rupa u kojoj živi som, te se onda u nju gura ruka koju som hvata. I da, aktivnost je opasna koliko i zvuči.

Ova 23-goidišnjakinja redovito izvlači prave kapitalce. Samo u bikiniju, rukavicama i plivaćim cipelama. Ponekad ima prijatelje koji pomažu izvući plijen, ponekad sve odradi sama.

Ova tehnika ribolova, iako tradiconalna za američki jug, u dosta američkih država je zabranjena ili ograničena obzirom na veličinu plijena ili vrijeme, kako zbog sigurnosti ljudi, tako i zbog riblje populacije. Tamošnji somovi su u rupama prije svega dok čuvaju jaja, pa ako se ulovi otac koji štiti gnijezdo, jaja postaju lak plijen drugim riječnim stvorenjima.

No ova Amerikanka se ne brine oko toga, a kako se vidi po njenom profilu, zaljubljenica je i u druge vrste lova. Za razliku rijeke, tu ne zazire previše od upotrebe oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije