Par koji zajedno teži 350 kg: Nijedan taksist nas više ne želi voziti

Radiosarajevo.ba
Par koji zajedno teži 350 kg: Nijedan taksist nas više ne želi voziti
Ljutiti par iz Birminghama čija zajednička težina iznosi impozantnih 350 kilograma našla se na crnoj listi taksi kompanije koja im je odlučila uskratiti svoje usluge.

Navodno zato jer je mladić Marcus Edwards (29) svojom težinom od oko 230 kg slomio ovjes na dva različita taksija

Par je nazvao taksi, no iz službe pozivnog centra Centrex Cars dobili su informaciju da nema slobodnih vozila. To im je bilo čudno pa su sljedećeg dana odlučili provjeriti o čemu se radi.

Tada su ih obavijestili da im ubuduće ne mogu pružiti uslugu prijevoza jer je mladić svojom težinom oštetio dva njihova vozila, objasnili su za britanski The Sun.

Njegova djevojka Taylor Faulkner, koja ima120 kg i kaže da je to zato što boluje od epilepsije, ostala je zapanjena odgovorom iz taksi kompanije, misleći da se šali.

"Ali on je bio ozbiljan, rekao mi je da ubuduće koristimo usluge neke druge taksi kompanije ", izjavila je.

 

Par smatra da ih taksi firma diskriminira zbog njihove veličine i zahtijevaju od njih da im nastave pružati uslugu taksi prijevoza.  Par koristi usluge taksi službe Centrex Cars i do četiri puta dnevno jer posjećuju Edwardsovu majku koja živi na oko kilometar i pol udaljenosti od njihove kuće. 

Edwardsu je dijagnosticirana pretilost, noge su mu pune celulita, ima problema s tjelesnim tekućinama i krvne ugruške u plućima i srcu. Zgrožen je odlukom kompanije jer je već proteklih pet godina bio njihova lojalna mušterija koja dnevno potroši na njihove usluge i do 20 funti, piše Sun.

Istaknuo je da kad naručuje taksi, uvijek traži auto s pet sjedala.

"Pretio sam zato što imam zdravstvenih problema, ali ovo je naprosto diskriminacija protiv velikih ljudi poput mene. Ne vjerujem da sam slomio ovjes dva automobila, mislim da oni jednostavno ne žele osobu moje veličine u svojoj blizini", ljuti se Edwards.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije