Zagrepčanka objavila kako joj se dječak zaletio u auto dok je drugi snimao

Radiosarajevo.ba
Zagrepčanka objavila kako joj se dječak zaletio u auto dok je drugi snimao
PrtScr / Da li je u pitanju izdvojen slučaj ili neki novi trend – još se ne zna

Da li je u pitanju izdvojen slučaj ili neki novi trend – još se ne zna. Ali jedna Zagrepčanka je ispričala šta joj se dogodilo dok je vozila ulicama svog grada, a blogerica Andrea Andrasy to je objavila na 24sata.hr.

Oko 19,00 vraćala se kući, vozeći oko 50 km na sat. Na raskršću sa pješačkim prijelazima spazila je grupicu djece stare oko 12 godine kako stoje na trotoaru.

„Klinci na zebri izgledaju kao da žele preć cestu, zbog čega auto koji im se približava smanjuje brzinu. Ali ništa se ne događa, klinci ne prelaze. Prolazi još jedan auto, ali i njegovo usporavanje ignoriraju. Frendica iz daljine promatra situaciju i vozi prema zebri. Usporila je, naravno, ali klinci se odmiču od zebre pa izgleda kao da su odlučili krenut u drugom smjeru. Jedan od njih ostaje malo bliže uz rub, ali čini se da se i on polako planira pridružit ostatku ekipa koja se odmiče. Frendica svejedno uspori, ali sve ukazuje na to da klinac neće htjet preć cestu. Odjednom, taman dok se počela približavat zebri, klinac se zaleti s pločnika, skoči na zebru i počne trčat prema njenom autu.

Stanite i zamislite to na sekundu.Voziš gradom i netko krene trčat u tvoj auto. I to klinac koji još vjerojatno nije mutirao. Ona se u*ere, krene kočit i naglo skreće ulijevo da ga izbjegne. Mali krene bježat natrag prema pločniku na kojem mu stoji ekipa koja urla od smijeha.

Jedan od njih snima“.

U nastavku teksta, blogerica je napisala kako današnja djeca razmjenjuju forwarduše tipa:“Ako ne proslijediš ovu poruku 15 ljudi… umrijet će ti mama.”

„Pa onda imate cijele razrede pune preplašenih klinaca koji se boje da im poruka može ubit roditelje. I 90 posto roditelja nema pojma da se to događa. Ali osim ovih ”benignih” forwarduša, imaju i jednu malo “zabavniju” opciju.  Imaju ih sto, ali ovo što se dogodilo mojoj frendici na raskrižju je opcija na koju vas želim upozorit.

Postoje ti neki šašavi Youtuberi, Logan Paul i Jake Paul, ljudi za koje nisam baš čula ... koji se snimaju kako rade potpuno debilne stvari, što se na kraju dana konvertira u viralnost, puno pregleda i puno para. Jedna od debilnih stvari koje rade je zalijetanje u aute“, napisala je blogerica u tekstu koji možete čitati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije