Australija / Zabranjen ulazak u more: Mega-ajkula snimljena nedaleko od obale

13. 09. 2020. u 11:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 96

Kupači i surferi u Novom Južnom Velsu u Australiji već danima ne smiju da uđu u vodu na mnogim plažama jer je prijavljeno da prava krvoločna neman pliva nedaleko od obala.

Naime, jedan dron je, u potrazi za kitom, u petak snimio džinovsku veliku bijelu ajkulu kako pliva blizu obale između plaža Sendon i Buli, gdje je prošle sedmice uočen veći broj manjih ajkula.

Vjeruje se da je neman krenula po hranu, tačnije, pridružila se manjim drugarima u izjedanju leša kita koji je nedavno uginuo u vodama Novog Južnog Velsa i čiji ostaci sada udaraju o stijene.

Džinovska ajkula duža je od 6 metara, a nakon što se pojavila fotografija zvijer koja je velika poput omanje lađe, vlasti su zatvorile više od šest plaža i apelovale na ljude da se klone vode.

"Molimo kupače i surfere da ozbiljno shvate naše upozorenje. Plaže su zatvorene i neka ne pokušavaju da uđu u vodu", saopštili su nadležni.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA