Rupica između kamere i flasha na iPhoneu ima svrhu

Radiosarajevo.ba
Rupica između kamere i flasha na iPhoneu ima svrhu
Svaki dan dolazimo u kontakt sa raznim stvarima i predmetima, ali se rijetko upitamo - za šta ovo služi?

Evo nekoliko zanimljivih pitanja i odgovora koji će vas iznenaditi:

Pufna ili pom pom na zimskoj kapi

Iako se danas čine kao modni dodatak, ustvari datiraju iz 18. stoljeća, kada su francuski mornari nosili slične kape koje štitile njihove glave da ne udare u niske plafone.

Rupica na lizalu 

Ukoliko ste mislili da je rupica na štapiću lizala napravljena da se dijete ne bi ugušilo ukoliko proguta štapić, istina je drukčija. Rupica koja se nalazi sa strane ustvari drži štapić na mjestu dok se pravi lizalica.

Džepići na ženskom rublju

Unutarnji sloj rublja napravljen je od delikatne tkanine, no kod ženskog rublja šavovi su napravljeni samo na jednoj strani, pa se stvara džepić koji zapravo ne služi ničemu.

Rupica između kamere i flasha na iPhoneu

Malo ljudi zna da je ovo zapravo pomoćni mikrofon - pojačava zvuk na snimanju, pomaže Siri da razumije akcente i smanjuje šumove na glavnom mikrofonu, piše Techworm.

Promjenjivi žileti na rezaču/skalpelu

Možda ne znate da možete zamijeniti žilet na skalpelu, samo ga odlomite plastičnim vrhom (prema propisima da izbjegnete nezgodu) i dobijete novi, piše Brightside.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije