"Vražije usne": Novi bizarni trend širi se Instagramom i prigrlile su ga brojne žene

Radiosarajevo.ba
"Vražije usne": Novi bizarni trend širi se Instagramom i prigrlile su ga brojne žene
Foto: Instagram / "Vražije usne"

Nakon trenda valovitih obrva, u svijetu ljepote pojavile su se i valovite usne. Iako je njihovo porijeklo nepoznato, smatra se da su ga inicirali ruski plastični hirurzi, tačnije hirurg Emelian Braude. 'Vražije usne' ili 'hobotnica usne' uključuju filere pomoću kojih se oblikuju valovi na vanjskim rubovima obaju usnica.

Kao i sve u svijetu ljepote, svoje mjesto pod sunce i ovaj je trend pronašao na Instagramu, a sudeći po objavama, prigrlile su ga brojne žene. Reakcije su pomiješane, od oduševljenja do žestokog protivljenja. Jedni usne uspoređuju s plikovima, drugi ovaj trend nazivaju bizarnim i glupim, a na Redditu ga je netko opisao kao 'egzotičan oblik herpesa'. No, nađu se i oni koji 'vražije usne' smatraju 'neobično esetetski privlačnima'.

Kako je trend 'vražijih usana' uzeo maha, i druge su se žene odvažile na svoju verzju 'vražijih usana' kreirajući ih šminkanjem ili uređujući fotografije u photoshopu.

Trend su komentirali i stručnjaci koji su otkrili da se zapravo ne može u toj mjeri ovako promijeniti oblik usana. One se mogu djelomično izoštriti ili konturirati, no ove 'vražije usne' totalno su neprirodne. Filere pak treba izbjegavati jer si možete nanijeti samo veću štetu jer krivo ubrizgrani fileri mogu završiti u krvotoku, a to pak može rezultirati smrtnim posljedicama. Tako da, ako već želite isprobati ovaj trend, poigrajte se ipak filterima, šminkom ili photoshopom, piše Cazin.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije