! / Vozač koji je 'oborio' Mercedes princeze Diane tvrdi: Rekli su mi da šutim o nesreći

22. 09. 2019. u 14:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 31

Vijetnamac Le Van Thanh prvi put je progovorio o tvrdnjama da je njegov bijeli Fiat Uno vozilo koje je udarilo Mercedes u kojem je stradala princeza Diana u Parizu.

On je tvrdio da mu je naređeno da ne govori o ovoj nesreći, piše Daily Mail.

Tvrdi da su ga, kada ga je britanska policija zamolila da dođe u Veliku Britaniju kako bi razgovarao s njima o sudaru, neki francuski časnici upućivali da ne ide tamo.

Diana je umrla nakon što je njen automobil 31. augusta 1997. udario u stup u tunelu Pont de l'Alma u Parizu.

Dodi Fayed i vozač Henri Paul također su poginuli, a Dianin tjelohranitelj Trevor Rees-Jones je preživio, ali s teškim povredama.

Le Van Thanh - undefined

 Le Van Thanh

Van Thanhov otac 2006. godine tvrdio je da je njegov sin popravio i prelakirao automobil kasnije tog dana - vodeći istražitelji vjeruju da se možda sudario s Dianinim vozilom.

Bijela boja na njegovom vozilu podudarala se s olupinama Dijaninog automobila, a francuska policija ga je ispitivala 1997. godine.

Van Thanh sada je konačno pronađen i prvi put je objasnio zašto je odbio doći u Veliku Britaniju kako bi pomogao policijskim istragama.

On je rekao kako je napisao knjigu o sudaru, te da će 'primiti' istražitelje Scotland Yarda ako budu htjeli razgovarati s njim, javlja Daily Star Sunday.

Rečeno mu je da britanski istražitelji još uvijek očajno žele razgovarati s njim o noći nesreće.

Ostatak teksta pročitajte na ovom linku.

NEMA KOMENTARA