Vojnik zakasnio na vježbu jer je po trgovinama tražio novi PlayStation

0
Radiosarajevo.ba
Vojnik zakasnio na vježbu jer je po trgovinama tražio novi PlayStation
Foto: Moaa.org / Ilustracija

Američka vojska nedavno je dobila još jedan vojni rod čiji će cilj biti zaštita njihovih interesa i tehnologije u svemiru.

Operativno djelovanje Space Forcea trebalo bi početi sredinom sljedeće godine te će SF preuzeti zapovjedništvo svemirskim operacijama.

Među Amerikancima vlada veliki interes za svemirskim snagama te je ukupno planirano zapošljavanje 16 hiljada ljudi.

Ipak, čini se da ne cijene svi svoju ulogu i čast koju imaju kao dio Space Forcea. Naime, prema informacijama američkih medija, jedan pilot koji je dio svemirskih snaga zakasnio je na svoju obuku 30 minuta, a razlog je prilično nevjerojatan.

Umjesto treniranja i pripremanja za svemirske akcije, on je svoje vrijeme proveo u trgovinama tražeći PlayStation 5. Svoje prave namjere čak nije ni pokušao sakriti te je svom nadređenom poslao poruku u kojem ga obavještava da će kasniti jer traži novu plejku po trgovinama.

Kao sol na ranu, svom je zapovjedniku u poruci napisao - “Yolo, PS5 > disciplinske mjere”, odnosno “živi se samo jednom”, a novi PlayStation važniji mu je od kazne koja ga čeka kao člana Space Forcea, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Možemo samo pretpostaviti što je prošlo kroz glavu zapovjedniku kada je dobio takvu poruku, a vojniku je, naravno, izrečena zaslužena kazna te je ukoren i degradiran, uz smanjenje plaće.

Prema dokumentu koji je objavljen na stranici Task and Purpose, vojniku se zamjera kašnjenje na vježbe te se naglašava da je uvrijedio nadređene osobe napisavši im da je kupovina PlayStationa važnija od disciplinskih mjera.

Njegovo ponašanje je ekstremna devijacija od profesionalizma koji se očekuje od članova vojnih postrojbi, stoji u dokumentu, a ono što u ovoj čudnoj i prilično nevjerovatnoj priči nismo saznali jeste da li vojnik na kraju ipak uspio kupiti PlayStation.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije