Vjernici će se moliti za spas bludnice Madonne

Radiosarajevo.ba
Vjernici će se moliti za spas bludnice Madonne

Vjernici „najkatoličkije zemlje na svijetu“ će se u Varšavi 1. augusta, u vrijeme održavanja Madonninog koncerta, moliti bogu da američkoj pjevačici oprosti što je bludnica.

Nadbiskup katoličke crkve u Poljskoj pozvao je vjernike da 1. augusta dođu u crkvu koja se nalazi u blizini Narodnog stadiona u Varšavi, gdje će se održati Madonnin koncert, kako bi se pomolili za duše poginulih u Varšavskom ustanku, koji je izbio na taj dan prije 68. godina, ali i za spas duša bludnika.

"Taj koncert je antiliturgija. Svjedoci smo skrnavljenja krsta", izjavio je sveštenik Andrzej Grefkowicz, inače zvanični varšavski egzorcist, istjerivač đavola.

Snimke koncerata Madonnine ovogodišnje turneje u okviru koje će 1. augusta održati i koncert u Varšavi pregledala je posebna komisija Poljske katoličke crkve u kojoj su bili i egzorcisti i konstatovala da u nastupu pjevačice ima i elemenata satanizma.

Datum Madonninog koncerta u Varšavi izazvao je proteste konzervativnih katoličkih krugova, jer se na taj dan obilježava godišnjica Varšavskog ustanka protiv nacističkih okupatora u poljskoj prijestonici. Za svoj prethodni koncert u Varšavi, 2009. godine, Madonna je također izabrala 'sporan' datum, 15. juli, crkveni praznik Uspenja presvete Bogorodice, te je i tada bila optužena za „ruganje Poljacima i njihovoj vjeri“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije