Video koji slama srca: Ostavio haskija uz cestu i odvezao se...

4
Radiosarajevo.ba
Video koji slama srca: Ostavio haskija uz cestu i odvezao se...
Foto: Twitter / Neodgovorni vlasnik psa izbacio iz automobila...

Muškarac iz Teksasa uhapšen je u petak, nekoliko dana nakon što je navodno napustio haskija u blizini El Pasa, te je optužen za okrutnost nad životinjama.

Šerif okruga El Paso Ronald Comeau poručio je kako je 68-godišnji Luis Antonio Campos zadržan zatvoru, ali i kako očekuje još jedno uhićenje dok se istraga oko slučaja nastavlja, piše Index.hr citirajući američki Fox News.

Na društvenim mrežama pojavilo se i video koji je brzo postalo viralan. Na snimci se vidi kako haski očajnički pokušava dostići automobil iz kojega je pušten, no u tome ne uspijeva.

"Ne znam kako biste to mogli napraviti kao čovjek", rekao je Comeau za američku televiziju KFOX 14. Dodao je da spašava ljubimce u El Pasu već šest godina.

Naravno, nisu izostale ni reakcije na društvenim mrežama. "Ne mogu opisati koliko sam ljut kad vidim ovako nešto", samo je jedan od sličnih komentara.

Ubrzo su stigle i pozitivne vijesti. Naime, manje od 24 sata nakon što je video postao viralalan, psu, kojeg su nazvali Nanook, pronađen je novi dom. "Više nije izgubljen", rekao je novi vlasnik psa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije