Pare nisu problem: Sarajlija iskeširao 300.000 KM za ovce?

Radiosarajevo.ba
Pare nisu problem: Sarajlija iskeširao 300.000 KM za ovce?
Foto: Srpskainfo/RAS / Ljubomir Kočić

Ljubomir Ljubo Kočić iz Gornjeg Ratkova, poznat i kao kralj stočara sa Manjače, nedavno je uzburkao društvene mreže objavivši da prodaje kompletno stado od 1.500 ovaca i jagnjadi.

Za Srpskainfo Ljubo otkriva da stado još nije prodao, mada je imao na stotine poziva u posljednjih nekoliko dana.

"Zvali su uglavnom prevaranti i cirkuzanti. Izvode nešto, izmotavaju se, te jedni hoće samo ovnove, te drugi bi mladu jagnjad, ili traže da kupe 300 ovaca, ili pola stada. Nema od toga ništa, ako mi i pola stada ostane, opet moram čuvati ovce, a ja to neću, dojadilo mi je da budem čoban", kaže Ljubo.

Jedan od razloga što pravog mušterije još nema vjerovatno je i cijena. Kralj stočara je odlučan da svoje stado, inače najveće u tom dijelu RS, proda “u komadu”, mada je svjestan da bi, kada bi ga krčmio, vjerovatno dobio više novca.

Stado ovaca - undefined

Foto: Srpskainfo: Stado ovaca

A da među brojnim “cirkuzantima”, koji ga ovih dana zovu, ima i ozbiljnih mušerija, spremnih da izbroje 300.000 maraka, za najveće stado ovaca sa Manjače, svjedoče pregovri, koje Kočić vodi sa jednim ponuđačem. Kako kaže, u pitanju je Sarajlija porijeklom iz Sandžaka.

"Ozbiljan je čovjek i ozbiljno zagrijan za stado. Kaže da mu novac nije problem, ali da ne može da preuzme sve ovce odjednom, nego bi ih preuzimao u etapama po 200 do 300. Nije ni meni to problem, samo ako mi da avans od 10.000 evra, koji će biti kod mene do kraja transakcije i koji neće dobiti nazad ako odustane u bilo kojoj fazi preuzimanja. A što se tiče stada, koliko ovaca preuzme, toliko da odmah plati, po noj narodnoj: ovce za novce", mudruje Ljubo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije