Uvijek prazan novčanik: Koji horoskopski znakovi prekomjerno troše i nikada nemaju novca

0
Radiosarajevo.ba
Uvijek prazan novčanik: Koji horoskopski znakovi prekomjerno troše i nikada nemaju novca
Foto: Pexels / Bespotrebno trošenje novca

Samofinansiranje nije laka stvar, naročito ako ste skloni da ne žalite novac.

Dok su neki ljudi cijeli život štedljivi, neki troše novac bez razmišljanja, pa se nekada nađu u situaciji da nemaju dovoljno novca za određene stvari.

Ove osobine često ovise o vašem horoskopskom znaku. U nastavku čitajte koji su to horoskopski znakovi uvijek bez para.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Ribe

Ribe su previše ljubazne i velikodušne. Kada im neko zatraži pomoć ili im da veću cijenu za neki artikal oni će se bez razmišljanja uhvatiti za novčanik. Vrlo često im je teško da odbiju nekoga, čak iako su štedili za neku veoma bitnu stvar.

Horoskop za mart: Ova tri znaka će imati najviše sreće

Horoskop za mart: Ova tri znaka će imati najviše sreće

Vage

Iako su vage dobre u proračunima, impulzivnost pri kupovini ih često dovodi u lošu finansijsku situaciju. Većinu vremena vage znaju kako da se ponašaju sa novcem, ali kada pronađu nešto što im se zaista dopada, zaborave na sva ograničenja.

Strijelac

Od strijelca se uvijek možete nadati optimizmu, pa se tako nemojte previše nadati realizmu od njih, naročito ako su pare u pitanju.

Ponekad su previše strogi prema sebi, sastavljaju i održavaju prilično strog budžet, međutim, njihov budžet i troškovi nikada ne idu ruku pod ruku, upravo iz tog razloga sa nerealnim očekivanjima od života redovno pretjeruju i završavaju sa praznim novčanikom.

Ilustracija - blizanci
Pixabay: Ilustracija - blizanci

Bliznaci

Blizanci su hiroviti i impulzivni, pa čak i kada imaju na umu svoj budžet, skloni su nepredviđenim troškovima. Pored toga, također imaju i tendenciju da zaborave da uopšte imaju budžet.

Zaključak za blizance je da uvijek moraju imati nekoga pored sebe ko će ih podsjetiti da postoje finansijska ograničenja.

Ovan

Ovan, kao i drugi znakovi na ovoj listi, često miješa svoje stvarne potrebe i želje. Ovnovi zapravo ne znaju da li im treba nova torba ili samo žele nešto čime bi se počastili. Imaju sve što žele, tako da mogu nastaviti da kupuju stvari koje im apsolutno nisu potrebne, probijajući budžet iz mjeseca u mjesec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije