'Uspješne žene kastriraju muškarce i kur*e se novcem'

Radiosarajevo.ba
'Uspješne žene kastriraju muškarce i kur*e se novcem'

U talk-showu HTV-a, '8. kat', jučer je, između ostalih, gostovao i teorijski psihoanalitičar, lični savjetnik i kontroverzni slovenski seksolog Roman Vodeb. 

Ovaj dvostruki magistar psihoanalize motivacije i sociologije kulture u Sloveniji, inače frojdovac, redovno podiže prašinu čim progovori, a nešto se slično dogodilo i u emisiji Daniele Trbović. 

Njegove teorije ponovo su izazvale val reakcija javnosti koju su iznenadili i šokirali njegovi stavovi o uspješnim ženama čiji ''prirodni položaj nije i u pravilu ne smije biti nadmoćan muškarcima''.



Njegovim riječima, feminizam i "uspješne žene kastriraju muškarce" jer novac na podsvjesnom nivou predstavlja falus, a uspješne žene po toj teoriji ''imaju veći penis od njih''. Ulje na vatru dodala je i njegova izjava da se uspješne žene "kurče svojom djelatnošću" te da nemaju kvalitetan seksualni život. 

Njegova se priča nastavlja, a što je Vodeb ulazio dublje u objašnjenje uloge žena u društvu, to su komentari postajali kontroverzniji. Kuhanje i posluživanje slastica je tako, na nesvjesnom nivou, ženska ponuda muškarcima: "Evo, liži me", a muškarci su bolji na roštilju pa "nude svoju kobasicu".

Slagali se s njim ili ne, kontroverzni je seksolog ponovno podigao prašinu, naljutio feministice koje su zaključile da je riječ o najobičnijem seksistu koji na javnoj televiziji širi neprihvatljive poruke, ali i u procesu zabavio sve ostale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije