Upozorenje: Ova pasmina najčešće grize ljude

Radiosarajevo.ba
Upozorenje: Ova pasmina najčešće grize ljude
Pixabay / Ilustracija
Kad pročitate da je neku osobu ugrizao pas, mnogi pomisle na "uobičajene sumnjivce", dakle neke od pasmina koje percipiramo kao agresivne.

No, kao što mnogi vlasnici pasa znaju, neodgojeni i zanemareni pas je onaj koji će vas najvjerojatnije napasti, a ne nužno onaj koji djeluje najopasnije.

Stoga se neki možda i neće iznenaditi kad pročitaju koja pasmina će najvjerojatnije napasti osobu. Sudeći prema osiguravajućoj kući za ljubimce Animal Friends, riječ je o labradoru, omiljenom i zaigranom ljubimcu kojeg bi poželjela svaka obitelj. Iza njih su njemački ovčar, bull terijeri i škotski ovčari. Naravno, jedan od razloga zašto je više ugriza labradora je i činjenica da su oni prilično popularan odabir za kućnog ljubimca - budući da ih je toliko puno i veće su šanse da će ugristi nekoga.

U istraživanju koje je provela ta kuća, a prenio Independent, stoji i da su najčešće žrtve psećih napada poštari i različiti dostavljači, tako potvrđujući stari klišej nebrojenih filmova i skečeva. Osim toga, muškarci će češće biti meta napada nego žene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije