Alarmantno / Upozorenje Eskima: Zemlja se pomaknula, a Sunce ne izlazi na istoj strani

03. 10. 2017. u 17:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ako se osvrnemo na ono što se događalo u svijetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao.

Neki za to krive globalno zatopljenje, čovječanstvo i naš način života, dok su drugi uvjereni kako je sve to samo dio prirodnih ciklusa prirode. U ljeto je, u julu 2017., masivni ledenjak od nekoliko triliuona tona, četiri puta veći od Londona, odlomljen i otplutao od Antarktike.

Pod imenom A68, monstruozni ledeni brijem koji mjeri 5.800 kvadratnih kilometara odlomio se od Larsen C ledenog pokrova. Prema izvještajima, to je jedan od najvećih ledenjaka ikad odlomljenih od Antarktike čiji je volumen dvostruko veći od jezera Erie, pokazalo je MIDAS izvješće, prenosi Express.hr  

sjevernipol.jpeg - undefined

Šesto masovno izumiranje je na putu?

Prema brojnim stručnjacima, to ne samo da je zabrinjavajuće - to je alarmantno. Izvještaji pokazuju kako globalno zatopljenje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izvještajima u dijelovima te zemlje prosječna je temperatura narasla i do 5 stepeni.

Međutim, masivni ledenjak koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci, a prema nekima od njih, našem planetu u dogledno vrijeme prijeti, jer ljudi uzrokuju biološko istrebljenje divljih životinja.

Prema eksimskim starješinama, koji su tradicionalno izvrsni vremenski prognostičari jer žive u skladu s prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, no često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom zatopljenju. 

Naime, ti domoroci u arktičkim regijama Kanade, SAD-a i Greenlanda kažu kako klima nije krivac za sve, već se po njima, jednostavno rečeno "Zemlja pomaknula".

To su jezivo upozorenje uputili NASA-i i cijeloj globalnoj naučnoj zajednici, govoreći kako je naša "planeta stenjala, a nebo se promijenilo".

Pogledajte video:

Naime, oni tvrde kako se Zemlja "zateturala", odnosno "nagnula" prema sjeveru, što je rezultiralo "promjenom na nebu".

"Nebo je drukčije"

Starješine su tako upozorile NASA-u kako Sunce više ne izlazi na mjestu na kojem je izlazilo prije. Upozorili su i da im dani traju duže nego ikad prije u historiji, a tvrde i da su se promijenili položaji Mjeseca i zvijezda, što je po njima pravi uzrok promjena temperature te srašnih oluja koje u posljednje vrijeme pogađaju planet.

Sve starješine su se složile kako je uzrok takvim promjenama pomicanje Zemlje prema sjeveru, a smeta ih što se za sve optužuju klimatske promjene i niko ne istražuje taj fenomen, premda je očigledan, piše Ancient Code.

Prema njima, Sunce je sada na višoj poziciji na horizontu te grije više nego obično.

"Nešto se opasno događa sa Zemljom", apeliraju Eskimi.Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: NASA Zemlja

NEMA KOMENTARA