Upoznajte najuticajnije mačke interneta

Radiosarajevo.ba
Upoznajte najuticajnije mačke interneta

Odavno je poznata činjenica da mačke vladaju internetom. Zvijezde YouTubea dolaze i odlaze, političke teme se mijenjaju svakog dana, ali fotografije i snimci mačaka svakodnevno nam izvlače osmijeh na lice. Upoznajte ovogodišnjih pet najuticajnijih mačaka interneta.

Dvobojna Venus

Ova trogodišnja mačka postala je senzacija na internetu zahvaljujući svom neobičnom izgledu: jedna strana glave joj je potpuno žuta, a na toj strani ima plavo oko, dok joj je druga strana glave crna sa zelenim okom. Venus ima svoju Facebook stranicu na kojoj hiljade fanova dnevno prati njene aktivnosti.



Maru, mačak koji obožava kutije

Klasika. Maru je i ove godine osvajao medijski prostor svojom opsjednutošću kutijama. U septembru je uspio da spoji posao i zadovoljstvo, pa je postao zaštitno lice modne marke UNIQLO.




Hank, najambicioznija mačka godine

Svojom kandidaturom za američki Senat u Virginiji, Hank je sebi obezbijedio treće mesto na ovoj listi. Da stvar bude još i bolja, Hank je osvojio treće mesto na izborima, iza dva stvarna kandidata. Iako nije uspio u svojoj namjeri, morate priznati da mu kravata odlično stoji.




Egzistencijalista Henri

Egzistencijalistički mačak Henri osvojio je internet ove godine svojim filozofskim lamentacijama o besmislu života, slobodi i odlasku veterinaru. Ovaj francuski mačak pati od životne dosade i zahvaljujući unutrašnjem monologu i sjajnim dosjetkama osvojio je nagradu za Najbolji mačji video na internetu. Naravno, i Henri ima svoju Facebook stranicu.




Mrzovoljni Tard

Ni kriva ni dužan, Tard je inspirisao gomile šala koje se objavljuju po svim mogućim društvenim mrežama i uvijek je u ulozi dežurnog mrguda. Međutim, Tard je zapravo jedna jako umiljata maca.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije