Upoznajte najmlađu kraljicu na svijetu: Živi u skromnoj kućici

Radiosarajevo.ba
Upoznajte najmlađu kraljicu na svijetu: Živi u skromnoj kućici
Kraljica Elizabeta II ima 91 godinu i nalazi se na britanskom tronu od 1952. godine, što je čini vladarom sa najdužim stažom na svijetu - čak 65 godina. U poređenju s njom, trenutna kraljica Butana, Jetsun Pema ima 27 godina.

To kraljicu Butana čini najmlađom kraljicom na svijetu, a postala je i nova kraljevska internet opsesija.

Na vlast je došla 2011. godine kada se udala za kralja Butana, Jigme Khesar Namgyel Wangchucka, kojem su dali nadimak "Kralj zmajeva". On se zabavljao sa rodicom sadašnje supruge dok je studirao na Oksfordu, ali o tome nije bilo priče u medijima i mogućim problemima koji su zbog toga se pojavili.

“Čekao sam prilično vremena kako bi se oženio. Ali, nije bitno kada se oženiš sve dok god je vjenčanje sa pravom osobom. Siguran sam da sam oženio pravu osobu”, rekao je jednom Kralj.

Njih dvoje su dobili dijete 2016. godine i to je odmah ugrozilo popularnost djeci princa Williama i Kate Middleton.

Jetsun je očarala stanovnike ove male držve svojom ljepotom i skromnošću, jer sa mužem živi u skromnoj kućici, a poslije kraljevskog vjenčanja nije otišla na medeni mjesec, nego je pješačila Butanom i upoznavala podanike.

Studije međunarodnih odnosa i psihologije je završila u Velikoj Britaniji. Vjerila se za kralja kada je imala samo 21 godinu i time izazvala brojne polemike, budući da je mladi par prekršio protokol i odbacio tradiciju ugovorenih brakova.

Vjenčanjem sa prelijepom Jetsun, kralj je razočarao mnoge obožavateljice. On je naime smatran za veoma poželjnog neženju. Mediji pišu da je kćerka pilota imala veliki utjecaj na kralja, koji otvoreno govori o svojoj ljubavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije