Umjetnost u šoljici kafe koja će vas naprosto oduševiti

Radiosarajevo.ba
Umjetnost u šoljici kafe koja će vas naprosto oduševiti
Instagram / Lee Kang Bin
"Kafe umjetnost", kako je često nazvana na društvenim mrežama, u posljednje vrijeme nerijetko viđamo na raznim internet platformama, te je ovaj vid umjetnosti postao jako popularan.

Popularnost je dosegla takav nivo da su je čak počela i proizvodnja aparata koji "iscrtavaju" fotografije u svakoj šoljici kafe, no ono što izlazi ispod "mliječnog kista" Leea Kanga Bina je naprosto nevjerovatno.

Naime, ovaj 26-godišnji vlasnik kafića iz Južne Koreje posstao je jako popularan na društvenim mrežama, kada je sa svojim prijateljima podijelio umjetnost iz svog kafića. On je, uz dosta vještine u šoljicama kafe uspijevao iscrtati gotovo svaku grafiku, od poznatih slika Van Gogha, do likova iz popularnog crtanog filma Pokemoni.

Kang Bin tvrdi da ustvari nikada nije ni učio kako "crtati u kafi", ali je tokom deset godina rada na istom poslu počeo da se bavi ovim neobičnim hobijem.

Svoju inspiraciju, kaže, pronalazi u filmovima, praznicima i političarima, a zahvaljujući tome inspiraciju u njegovoj "kafe umjetnosti" pronašao je veliki broj stanovnika Južne Koreje, koji žele probati šoljicu njegove kafe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije