Ukrajinska Zlatokosa: Nije se šišala 30 godina, a svoju kosu njeguje ovako

Radiosarajevo.ba
Ukrajinska Zlatokosa: Nije se šišala 30 godina, a svoju kosu njeguje ovako
Foto: Instagram / Alena Kravčenko

Da biste imali dugu i zdravu kosu, potrebno je da imate ova dva faktora: strpljenje da pustite kosu da raste i dobru genetiku.

Jedna od tih srećnica koja ima navedene faktore je Alena Kravčenko (34) iz Odese. Nakon što je njena fotografija sa 180 centimetara dugom kosom postala planetarno popularna, dobila je nadimak Zlatokosa.

Alena se zadnji put ošišala kada je imala 5 godina, a njena majka je podržavala u želji da ima dugu kosu. Sama djevojka navodi da joj je majka prenijela ljubav prema dugoj kosi.

Zlatokosa iz Ukrajine već 30 godina nije prilazila makazama, a uprkos činjenici da je njena kosa duža od 180 centimetara, ona ne razmišlja o promjeni frizure.

"Moja ljubav prema pletenicama je toliko snažna da nikad nisam ni razmišljala o tome da skratim kosu. Ne mogu ni da zamislim sebe sa kratkom kosom ili u nekoj drugoj boji," kaže ova djevojka.

Iako njegovane ovako duge kose zahtijeva i vrijeme i novac, Alena tvrdi da joj to nije teško s obzirom da ona stvarno voli svoju kosu.

"Nije mi teško da njegujem kosu. Sve me to veseli, jer moja kosa je dio mene, moje ljepote i bogatstva," smatra Alena.

Ukrajinka tvrdi da ne štedi na preparatima za njegu kose, ali i da kosu nikad ne suši fenom, uvijek je suši prirodnim putem jer zna da će joj fen naštetiti.

"Osnovno što uvek radim je da: ne sušim kosu fenom, ne koristim peglu i uvijače, ne češljam mokru kosu... Puštam je da se prirodno osuši. Perem kosu jednom sedmično, koristim maske i prirodna ulja za njegu kose. Osnovana njega je profesionalna kozmetika, ali često koristim i narodne preparate. Volim da jedem orašaste plodove, sušeno voće i domaći sir."

Prema Aleni, da biste imali dugu i zdravu kosu, potrebno je da to mnogo želite i volite - jer svaki trud urodi plodom, kad tad.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije