Ugo i Sanja Vlaisavljević - dobitnici Posebnih plaketa 'Dnevnog avaza'

Radiosarajevo.ba
Ugo i Sanja Vlaisavljević - dobitnici Posebnih plaketa 'Dnevnog avaza'

„Povodom 15. godišnjice 'Dnevnog avaza', Urednički kolegij odlučio je dodijeliti Posebne plakete Ugi Vlaisavljević za intelektualnu hrabrost i Sanji Vlaisavljević za unapređivanje kulture dijaloga.“

Nije satira, nije laž, nije fantastički horor, nego vijest iz današnjeg (1. oktobar 2010., petak) izdanja Dnevnog avaza, strana 7., uz podnaslov „Podrška intelektualcima“.

Avazove nagrade svakom iole poštenom čovjeku ne bi smjele značiti nikakvo priznanje. One su, kao i većina pozitivnih tretmana u Avazu, pravedno zaslužene i plaćene.

Vlaisavljevići su Avazove nagrade platili svojim obrazom, a dobili su zauzvrat medijski prostor i bogatog gazdu.

Potezi Vlaisavljevića u svakom normalnom društvu bili bi označeni kao izdaja i beščašća. No, u Bosni i Hercegovini, u kojoj Avaz i drugi politički tabloidi kreiraju provincijsku javnost, moguće se i nagrade.

Ne treba zaboraviti da je Sanja V. prošle godine dobila još jednu nagradu, od Glasa Srpske. Očekuju li Vlaisavljevići kakve konkretnije nagrade, tipa ambasador i supruga mu, ministar i gospođa ministarka, znat će se poslije izbora.

kenan, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije