Udala se ukrajinska snajperistica zvana Ivana Orleanska: "Službeno supruga vojnika"

2
Radiosarajevo.ba
Udala se ukrajinska snajperistica zvana Ivana Orleanska: "Službeno supruga vojnika"
Radiosarajevo.ba / Jevgenija sa životnim odabranikom

Nema šanse da Ukrajinac Jevgenij Stipanjuk ikada zaboravi ženi čestitati godišnjicu braka.

Oženio se tačno na svoj rođendan, koji se poklopio s Danom branitelja te okupirane zemlje, i to na prvoj crti bojišta, u regiji Harkiv.

A ni mladenka mu nikako nije obična djevojka. Na vječnu ljubav u dobru i zlu prisegnuo je slavnoj snajperistici Jevgeniji Emerald, časnici Oružanih snaga Ukrajine, poznatoj pod imenom Ivana Orleanska.

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjtCrdpLPPs/[/instagram]

Ceremonija vjenčanja održana je u šumi, na prvoj liniji odbrane, jedini uzvanici su bili vojnici, a vjenčao ih je neimenovani general. Mlada je blistala u bijeloj dekoltiranoj vjenčanici s buketićem od pšenice, a mladoženja je bio u vojnoj uniformi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjxFyEbJaoj/[/instagram]

Fotografije njihova vjenčanja preplavile su društvene mreže, a preko Instagrama se oglasila i mladenka, objavivši fotografije "svog savršenog vjenčanja".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CapUtIhMD4T/[/instagram]

"Danas sam službeno postala supruga vojnika. Nisam mogla zamisliti idealnije vjenčanje! Ovo je poseban dan", napisala je na Instagramu Emerald, opisujući kako je sam čin sklapanja braka bio skroman, brz i u vojnom okruženju.

Na njezinom Instragram profilu da se uočiti kako je Jevgenija do početka ruske invazije na Ukrajinu bila "obična" djevojka, bavila se nakitom, vječno dotjerana..., a onda se s prvim danom invazije sve promijenilo, piše Slobodna Dalmacija.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CIOeit6hVF2/[/instagram]

Već prvog dana rata pozirala je s oružjem u kuhinji i napisala da namjerava ostati u Ukrajini i boriti se, kao i da ne podržava one koji su s prvim granatama skupili kofere i pobjegli.

Kako piše The Odessa Journal, Jevgenij i Jevgenija upoznali su se na borilištu, a već u augustu objavili su da su zaručeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije