U Novom Sadu otvoren vrtić za pse

Radiosarajevo.ba
U Novom Sadu otvoren vrtić za pse

Vlasnici pasa u Novom Sadu koji dobar dio dana moraju provesti daleko od svojih ljubimaca od nedavno imaju mogućnost da psa ostave u vrtiću za pse, kako njihovi četveronožni prijatelji ne bi bili sami kod kuće. 

U prvom vrtiću za pse u Vojvodini, nazvanom Dog house, psi mogu boraviti od 8 do 16 sati, ali i duže ako vlasnik putuje, a za to vrijeme imaju osmišljen program i uče kako se ponašati u društvu drugih pasa i ljudi. 

Vlasnici koji svoje pse ostavljaju u ovom boravku za pse zadovoljni su načinom na koji se o njima brine, a posebno činjenicom da se na ovom mjestu radi i na njihovoj socijalizaciji i treninzima. 

"Radimo individualne treninge sa vlasnicima, što bi značilo i sa vlasnicima i sa psima koji imaju neki problem u ponašanju. To se jako često dešava, u gradskoj sredini ljudi žive sa svojim kućnim ljubimcima u stanu i nekada nisu u mogućnosti da pruže psu ono što mu je potrebno i iz tih problema se mogu pojaviti problemi u ponašanju. To sve možemo riješiti", Izabela Begović izDog housea

Pseći vrtić sadrži i veterinarsku ambulantu, gdje se veterinarka brine o zdravlju prisutnih pasa. Psima je na raspolaganju veliko dvorište, sa specijaliziranim poligonom, gdje mogu trčati, hvatati lopte i nesmetano se kretati na svježem zraku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije