U Neumu se iznajmljuju apartmani u crkvi: Evo koliko koštaju

3
Radiosarajevo.ba
U Neumu se iznajmljuju apartmani u crkvi: Evo koliko koštaju
Foto: Crna hronika / Zvijezda mora - apartmani

Svake godine je sve više turističkog smještaja, bilo da se radi o luksuznim apartmanima, preuređenim garažama ili porodičnim apartmanima koji se izdaju u ljetnjim mjesecima.

Naime, u crkvi Svetog Nikole u ​​Neumu nalaze se stanovi koji se od ove godine izdaju turistima.

Odmah pored glavnog ulaza u crkvu nalazi se tabla sa natpisom “Zvijezda mora – apartmani” koja vodi turiste kroz prolaz do zadnjeg dijela, gdje se nalazi smještaj sa pogledom na more.

Prof. dr. Hasanović o prof. Omeru Nakičeviću: 'Bio je učitelj u učionici, ali i izvan nje'

Prof. dr. Hasanović o prof. Omeru Nakičeviću: 'Bio je učitelj u učionici, ali i izvan nje'

Kako se navodi na sajtu za iznajmljivanje, apartmani su udaljeni svega 500 metara od mora, a gosti mogu da biraju između devet apartmana, od kojih je najmanji garsonjera od 22 kvadrata, dok je najveći trosoban stan sa balkonom koji prostire se na 165 metara kvadratnih.

Cijena garsonjere tokom avgusta kreće se od 99 eura (195 KM) po noći, dok će gosti za četiri noćenja u velikom apartmanu morati da potroše 916 eura (oko 1.800 KM).

Turisti su, čini se, zadovoljni smještajem, s obzirom da su ga ocijenili sa 9,3. Također se ističe da se smještaj nalazi pored crkve i da ima besplatan parking i Wi-Fi.

O ovom poslovnom poduhvatu govorio je sveštenik Mladen Šutalo, koji je, prema registru, upisan kao vlasnik stana Zvijezda mora. On je za Večernji.hr najprije otkrio da li je eparhija odobrila ovaj poslovni potez paroha, kome prihod pripada i kojim novcem su opremili stanove.

“Parohija Gospe od Zdravlja u Neumu je jedina parohija na Jadranskom moru, a u sklopu parohije je crkva Svetog Nikole, biskupa, ispod koje se nalaze još tri sprata sa zasebnim ulazima. Na dva sprata su bila nenamještene sobe (9), koje smo sredili prošle i ove godine i počeli da ih izdajemo ljudima koji vole da posjećuju ovo mjesto, posebno ljeti.

Na drugom spratu je i amfiteatar, a na trećem podrumske prostorije. Ništa neobično, jer verujem da znate da i druge crkvene institucije imaju iste/slične prostore koje iznajmljuju i od kojih žive, u zavisnosti od toga gdje se nalaze”, rekao je Mladen Šutalo.

Kako prenosi Večernji.hr, sveštenik nije odgovorio na pitanje kojim novcem su stanovi opremljeni. Iako je upisan kao vlasnik, tvrdi da stanovi nisu njegovo vlasništvo.

“Stanovi su vlasništvo Parohije Gospe od Zdravlja u Neumu, od koje će, ako Bog da, parohija imati svoja sredstva za održavanje crkvenih objekata na teritoriji parohije. Mi smo tek sredinom jula ove godine započeli radove. O stanovima brinu ljudi koji su zaduženi za njihovo održavanje i za to dobijaju novčanu naknadu”, rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije