U nedjelju posmatrajte Super Mjesec: 5 načina da upotrebite energiju

Radiosarajevo.ba
U nedjelju posmatrajte Super Mjesec: 5 načina da upotrebite energiju
Najveći supermjesec u 2017. godini imat ćete priliku da vidite u nedjelju, 3. decembra.

Tog dana Mjesec će biti najbliži Zemlji, tačnije na “samo“ 358.400 kilometara udaljenosti. Mjesec će izgledati 7 posto veće i 16 posto sjajnije nego inače.

Šta je zapravo supermjesec? Ovaj termin definirao je astrolog Richard Nol, a da bi se smatrao supermjesecom Mjesec ne smije biti udaljeniji od 360.000 kilometara od Zemlje.

Kako i Mjesec orbitira tako se i njegova pozicija u odnosu na Zemlju mijenja, pa tako postoje dani kada je bliži Zemlji, kada ga nazivamo supermjesecom i kada je udaljeniji od 360.000 kilometara.

Teško da ćete propustiti supermjesec koji će svojom veličinom i sjajem mamiti poglede ka nebu.

Energija Super Mjeseca može da bude dobra za vas ako je pravilno koristite. Može vam povećati nivo pozitivne energije, a može i da uzburka vaša osjećanja.

Sljedećih pet feng shui savjeta će vam pomoći da pravilno iskoristite njegovu energiju.

Suzdržite se

Nemojte ulaziti u prepirke, rasprave, svađe, nemojte se ljutiti. Pun Mjesec je vrijeme kada trebate biti mirni, pustiti neke stvari. To je vrijeme kada – dišući duboko – treba proći kroz poteškoće i oprostiti drugima.

Ukoliko ne možete a da ne raspravite nešto s nekim, makar se potrudite da se to dogodi bar dva dana poslije punog Mjeseca. Sve što se sada dogodi bit će preuveličano. Zato se trudite da održavate balans i dobru energiju.

Mislite pozitivno

Svakako treba misliti pozitivno, ali posebno toekom razdoblja kada je pun Mjesec. Samo nemojte pretjerivati, jer tijekom ovog razdoblja sve je preuveličano pa se i vaše pozitivne misli mogu umnožiti do te mjere izgubiti realističan pogled na sve oko sebe.

Maštajte, privucite obilje…

Zamislite kako vam se ostvaruju svi snovi. Period punog Mjeseca je odličan za unapređivanje ove tehnike. Razmišljajte o svojim ciljevima i zapisujte ih sve na papir. 

Zalijepite na ploču sve svoje želje. Potrudite se, neka bude vesela, šarena i slikovita. Sve vrijeme provedeno u maštarenju o ispunjenju ciljeva u ovom razdoblju će samo doprinijeti ispunjenju.

Meditirajte

Možete meditirati sami ili u grupi. Pošto nas pun Mjesec obasipa tolikom energijom, meditacija će vam biti od velike pomoći u svakom pogledu.

Pošaljite malo dobre energije onima kojima je potrebna

Kada prođe najveći val energije punog Mjeseca, pošaljite malo dobre energije, oproštaja i dobrote prijateljima, porodici, kolegama pa i potpunim strancima. Pošaljite i nešto mirne energije na mjesta koja pate, koja se gladna, koja su zahvaćena ratom. Potrudite se energiju slati iz srca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije