U najskupljem apartmanu na svijetu noć košta 80.000 dolara

Radiosarajevo.ba
U najskupljem apartmanu na svijetu noć košta 80.000 dolara
YouTube / Prtscr
Iako se očekuje da su centri sa najskupljim smještajem oni u Las Vegasu i Dubaiju, zapravo najskuplja hotelska soba nalazi se u Ženevi.

Royal penthouse u hotelu President Wilson zvanično je najskuplji apartman na svijetu u kome noć košta čak 80.000 dolara.

Pored cijene, to je i najveći je apartman u Europi sa 1.650 metara kvadratnih kojem posebnu draž daje i terasa sa pogledom na Lamansko jezero.

U apartman može stati 12 osoba (svako ima zasebnu sobu), pa cijena apartmana po osobi iznosi 6.600 dolara. Postoje dvije glavne sobe, koje imaju svoje mermerno kupatilo i jakuzzi iz kojeg se pruža pogled ka jezeru.

U apartmanu, kao što se pretpostavlja, borave poznate bogate ličnosti, zbog čega je obezbijeđena velika sigurnost – prozori otporni na metke, privatni lift, ojačan sigurnosni sistem, ali i dugmad za hitne slučajeve raspoređeni po cijelom apartmanu. Također postoji i privatna teretana.

Naravno, najskuplji apartman na svijetu ne podrazumijeva samo standardne sadržaje. Gosti mogu da gledaju emisije na najvećem TV ekranu na svijetu, zabavljaju se na klaviru ili uživaju u umjetničkoj kolekciji rijetkih i drevnih predmeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije