U Münchenu uhapšene stotine pijanih vozača električnih romobila

Radiosarajevo.ba
U Münchenu uhapšene stotine pijanih vozača električnih romobila

Policija u Münchenu je tokom Oktoberfesta imala pune ruke posla sa pijanim vozačima električnih romobila, piše portal AutoRepublika.

Njemačka je sredinom ljeta ove godine uredila korištenje električnih romobila. Tretiraju se kao motorna vozila. Da bi ih neko mogao koristiti mora imati najmanje 14 godina.

Mogu se upotrebljavati samo na biciklističkim stazama i na saobraćajnicama, ali pod uslovom da ne ometaju normalan tok saobraćaja. Moraju se kretati sa strane.

Tokom Oktoberfesta je policija imala mnogo problema sa pijanim vozačima električnih romobila. Prema zvaničnim podacima nadležnih, tokom Festivala je uhapšeno 414 ljudi, od čega će bez dozvole za vožnju romobilima ostati 254 osobe.

Da bi se smanjio broj povrijeđenih, policija je zaustavljala vozače ovih romobila na mjestima u blizini održavanja Festivala. Zabranila je njihovu upotrebu u široj okolini Oktoberfesta, navodi AutoRepublika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije