Turijska kobasica za Guinnesa

Radiosarajevo.ba
Turijska kobasica za Guinnesa


Čuvenu kobasicu dugu dva kilometra i 29 metara, koju prave mesarski majstori iz mjesta Turija u vojvođanskoj Opštini Srbobran, ove godine će upisati u Guinnesovu knjigu rekorda, izjavio je danas Srni predsjednik Organizacionog odbora "Turijske kobasicijade" Miroslav Medurić, piše Mondo.rs.

"Uplatili smo 'Guinnesu' 8.500 evra, koliko koštaju troškovi neophodni za upis u tu jedinstvenu knjigu i kobasica iz Turije duga 2.029 metara konačno će se naći se na mestu koje i zaslužuje, među najvećim i najneobičnijim svetskim rekordima! S tom razlikom, što je turijska kobasica, verovatno, i najukusniji rekord na svetu", rekao je Medurić.

Najduža kobasica na svijetu bit će iznesena pred predstavnike Guinnesa i brojne posjetioce drugog dana "Turijske kobasicijade", koja će biti održana od 22. do 24. februara.

Organizatori smatraju da će upis kobasice u Guinnesovu knjigu rekorda zbog neverovatne popularnosti te knjige biti od velikog značaja za turizam Turije.

Ulazak turijske kobasice u Guinnesovu knjigu rekorda trebalo bi da pokrene i proizvodnju tog delikatesa, tako da se može kupiti cijele godine, a ne samo u dane "Kobasicijade".

Ovogodišnja 29. "Turijska kobasicijada" bit će humanitarnog karaktera, a dijelove rekordno duge kobasice od 2.029 metara dobit će bolnice i "Dečije selo" u Sremskoj Kamenici kod Novog Sada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije