Trendovi kojim ćemo reći zbogom u 2017. godini

Radiosarajevo.ba
Trendovi kojim ćemo reći zbogom u 2017. godini
S krajem godine jedno modno poglavlje se zatvara, dok će drugo tek zaživjeti.

2016. je bila jedna od najboljih godina za streetstyle modu, a čini se da će trendovi u tom smjeru nastaviti i u sljedećoj godini.

Nekima od njih reći ćemo zbogom ili tek doviđenja, dok će drugi privući još više pažnje, piše Rejting.

Trendovi kojima ćemo reći zbogom u 2017. godini su:

1. Korzeti

Ovaj komad odjeće je bila toliko velika pojava u 2016., i na crvenom tepihu, na modnim pistama i u medijima. No, čini se kako su se dizajneri zasitili korzeta, te neće nastaviti s ovim trendom iduće godine.

2. Skinny traperice

Vladavina modela rastezljivih skinny traperica je gotova. Ove godine smo već vidjeli da popularnost modelima poput boyfriend traperica ili zvonolikih sve više raste, a tako će biti i u 2017. Naglasak će biti na trapericama vintage stila.

3. Slatko i romantično

Iduće godine doći će do reinterpretacije ovog stila. Nosit će se komadi odjeće s oštrim, asimetričnim rubovima, romantični i bogati baršun bit će moderniziran, a naglasak će biti na modnom stavu prema kojemu se odjeća nosi s lakoćom i bez previše razmišljanja.

4. Pete iznad 10 cm

Već ove godine trend cipela s visokom petom počeo je opadati, a to će se nastaviti i 2017. Naime, žene su postale fokusiranije na udobnosti i praktičnost, te će radije uložiti u obuću koja im je stilski privlačna i dovoljno udobna da mogu provesti dan bez preobuvanja. Upravo zato je porasla i potražnja za tenisicama i mule cipelama.

5. Klasične tenisice

Trend običnih bijelih ili klasičnih tenisica uskoro više neće biti u trendu. Sve više je naglasak na tenisicama koje su na neki način uočljive, bilo da su ukrašene raznim detaljima, nekakvim logom ili čak emojijima. U 2017. godini ova će obuća bit itekako uočljive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije