Tražili povrat novca: 'Pa 'Umjetnik' je nijemi film!'

Radiosarajevo.ba
Tražili povrat novca: 'Pa 'Umjetnik' je nijemi film!'

Višestruko nagrađivani film reditelja Michaela Hazanaviciusa, apsolutni pobjednik ovogodišnje dodjele Oscara, možda je zadivio kritičare i žirije, ali neki gledaoci iz Velike Britanije nisu baš bili zadovoljni ovim uratkom.

Gledaoci iz Liverpoola, piše Huffington Post , tražili su povrat novca jer su se razočarali kada su saznali da je riječ o nijemom crno-bijelom filmu. Njih je, kako je izjavio glasnogovornik Odeon Liverpool One kina, razočaralo i to što je platno smanjeno kako bi dočaralo kino dvorane od prije gotovo stotinu godina, kada se dešava radnja filma.

„Odeon Liverpool One može potvrditi kako je refundiran manji broj karata gostima koji nisu znali da je Umjetnik nijemi film. Kino će rado vratiti novac onima koji svoje nezadovoljstvo izraze u prvih deset minuta projekcije“, objasnili su u kinu.

Umjetnik prati ljubavnu priču između velike filmske zvijezde nijemih filmova i nepoznate glumice u vrijeme kada zvuk polako, ali sigurno ulazi u filmsku industriju. Njegova karijera počinje padati, ali ona postaje zvijezda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije