To mora da je ljubav: Dva pit bula postali 'zamjenske mame' slijepim macama (FOTO)

Radiosarajevo.ba
To mora da je ljubav: Dva pit bula postali 'zamjenske mame' slijepim macama (FOTO)

Pravo prijateljstvo ne poznaje razlike među vrstama. Samo pitajte trio slijepih maca i dva pit bula koja su postala njihovi najbolji prijatelji.

Sedmogodišnja maca imena Helen i dva mačića, Bruce i Willis, stari deset sedmica, pristigli su u Faithful Friends Society - sklonište za životinje, s ozbiljnim problemima s očima. Helen je imala težak oblik glaukoma, a mačićima su oči bile potpuno inficirane.

U organizaciji su odlučili kako je najbolje rješenje operacija i macama su uklonili oči. Ipak, nakon operacija, niti jedna maca nije se dobro prilagođavala životu u mraku.

„Helen je bila jako umiljata, ali pod velikim stresom“, govori volonterka Sherry Stewart koja je bila privremena udomiteljica za čak 80 životinja. „Znala sam da joj moram pružiti dom, barem privremeni, kako bi se oporavila i naučila živjeti bez očiju.“

Stewart je kući odvela i mačiće, čije su se operacije zakomplicirale, i bili su baš u lošem stanju.

Dovela ih je u dom u kojem živi s dva pit bula, Alfiejem i Frankiejem. Alfie je spašen prije tri godine – pronađen je mršav do kosti i bio je u toliko lošem stanju da se činilo da je eutanazija najhumanije rješenje. No, Stewart ga je odlučila dovesti kući.

„Sjeo je na zadnje sjedište moga vozila, pored moje kćerke. Pogledao ju je, poljubio i znali smo da je naš“, govori Stewart.

Alfie je u međuvremenu postao terapijski pas. Dodajmo i da je Frenkie, također, spašen s ulice.

Danas, oba psa, pomažu macama u oporavku: „Ponašaju se kao da su im 'zamjenske mame'. Kao da osjete da macama treba malo vremena, njege i ljubavi.“

Mace se od dolaska u Stewartin dom sjajno oporavljaju. Mačić Bruce toliko je oduševljen novim prijateljima da najčešće spava na jednom od njih. Skaču na krevete, bez problema se kreću i rade sve što rade i druge mace!

Helen, Bruce i Willis sada čekaju stalni dom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije