TikToker tvrdi da je 'otputovao kroz vrijeme' u 2027. godinu: Objavljuje i snimke

5
Radiosarajevo.ba
TikToker tvrdi da je 'otputovao kroz vrijeme' u 2027. godinu: Objavljuje i snimke
PrtScr / Prazne ulice španskih gradova

Izvjesni Javier, koji na TikToku objavljuje video zapise pod nadimkom @unicosobreviviente, što u prijevodu znači 'jedini preživjeli', tvrdi da je otputovao u budućnost, u 2027. godinu.

Videa je na ovoj platformi počeo objavljivati od 13. februara 2021, kada je objavio prvi snimak, kazavši kako se 'probudio u bolnici 2027. godine'.

Od tada je Javier objavio više snimaka, a svaki od njih prikazuje potpuno prazan grad u Španiji u kojem nema apsolutno nikoga u području koje bi obično trebalo imati "veliki promet ljudi".

@unicosobreviviente

Acabo de despertar en un hospital y no sé qué ha podido pasar. Hoy es 13 de febrero de 2027 y estoy solo en la ciudad.

♬ Creepy, scary, horror, synth, tension - Sound Production Gin

Svaki od videa pogledan je milione puta, a prvi je privukao najveću pozornost s više od 11 miliona pregleda.

Prvi video zapis imao je naslov: "Upravo sam se probudio u bolnici i ne znam šta se moglo dogoditi. Danas je 13. februar 2027. i sam sam u gradu."

Kao što vjerojatno možete zamisliti, videozapisi su naišli na teške kritike. Mnogi su se korisnici pitali zašto nešto poput električne energije i interneta i dalje radi.

Na pitanje o tome kako još ima pristup internetu 2021, samo je odgovorio da postoji "veza između 2021. i 2027.".

Valja napomenuti da nema naučnih dokaza koji bi potvrdili bilo koju Javierovu tvrdnju, ali čini se da vam ne trebaju nikakvi naučni dokazi da bi nešto postalo viralno.

Pritom, kako mnogi sugeriraju, vjerovatno odgovor na pitanje kako je uspio snimiti baš prazne ulice velikih gradova leži u - pandemiji i brojnim lockdownima s kojima se svijet bori od 2020. godine.

@unicosobreviviente

Responder a @marianav_0510

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije