Težak period je pred nama: Merkur u opoziciji sa retrogradnim Marsom

0
Radiosarajevo.ba
Težak period je pred nama: Merkur u opoziciji sa retrogradnim Marsom
Pixabay / Ilustracija

Od ulaska u ovu radnu nedjelju, to jest od 21. septembra pa zaključno sa subotom, 26. (dok ne pređe u znak Škorpije) planeta Merkur će sa posljednjih stepeni znaka Vage praviti opozicioni aspekt sa retrogradnim Marsom i istovremeno kvadratni aspekt sa retrogradnim Saturnom.

Merkur predstavlja misao i intelekt, predstavlja razum i komunikaciju, svaku vrstu pokreta i saobraćaja, pisanu i govornu riječ, ruke i spretnost, informaciju, djecu i trgovinu.

Saturn kao najveći zodijački “učitelj – mučitelj” predstavlja patnju, zlo, bolest, blokadu i ograničenje, naučene modele ponašanja, krutost, granice, vrijeme i starost.

No, istovremeno on vlada istrajnošću, postojanošću, disciplinom, kontinuitetom i trajnošću. U svom retrogradnom hodu donosi nam posledice naših djela, vrši naplatu učinjenog, za nekog ekstra dobro… za nekog i ne baš.

Mars kao mali mučitelj predstavlja borbenost, snagu i volju, predstavlja akciju i pravdu. No, on takođe donosi agresiju, sukob, destrukciju, nemir i rat, osvetu, vatru, razaranje i ubod.

U svom retrogradnom hodu predstavlja pritajeno zlo, udarac s leđa koji ne očekujemo, predstavlja podlost i lukavstvo. Takođe, dok ide unazad donosi nam rezultate prethodno učinjenih postupaka. Pa, kakva je bila sjetva, takva će biti i žetva.

Samo na osnovu do sada napisanog jasno vam je da smo u danima koji donose velike nemire i tjeskobu. Sve to može biti izraženo na fizičkom, spoljnom planu, ali isto tako može se odraziti na naše unutrašnje nemire i mentalne nespokoje.

Psihički – prisutan je osjećaj osujećenosti, straha, bezizlaznosti, melanholije. Naglašeni su problemi sa spavanjem, sa jakom unutrašnjom nervozom, koja može dovoditi čak i do anksioznosti i paničnih napada.

U drugim slučajevima – do depresije i osjećaja da ništa što uradimo nema svrhu pa zato biramo povlačenje u sebe i zatvaranje. Ukoliko osjećate senzacije kao što su nemogućnost da udahnete “do kraja”, osjećaj obruča oko pluća, trnjenje u prstima i rukama – najvjerovatnije je to posledica dubokih unutrašnjih nemira.

Ovo ne znači da ne treba potražiti ljekarsku pomoć, ali jednim dijelom možemo pomoći i sami sebi time što ćemo se češće opuštati, lagano šetati u prirodi, meditirati, uposliti ruke sitnim poslovima – tražiti modele funkcionisanja koji nam donose mir.

Na spoljnom nivou ovi aspekti govore o moru loših informacija koje dolaze. O propasti planova u posljednjem trenutku, onih za koje smo bili sigurni da su pravi i da ćemo ih realizovati. U našoj svakodnevici ovih dana mogu biti prisutni laž, intrige, obmane, krađe i prevare.

Prenaglašen je cinizam, svadljivost, kritika, ogovaranje, verbalna agresija. Početni momenat u bilo kojoj našoj aktivnosti može biti dobar, ali je pitanje da li ćemo je moći realizovati do kraja jer će se osoba ili okolnosti ili sami naši postupci – postaviti kao prepreka ispred nas.

Veliki problemi u svim odnosima, bilo da je u pitanju ljubav, posao, porodica, prijateljstvo. Lako se plane i lako se kažu teške riječi.

Ovi aspekti predstavljaju nemogućnost pravog procjenjivanja. Kada je potrebna brzina – mi usporavamo i zastajemo. Kada je potrebna sporost i opreznost – jurcamo. Potencijalno veliki problemi u saobraćaju zbog neprilagođenosti brzine, zbog manjka pažnje, ali i zbog kvarova na vozilima.

Međugeneracijski sukobi. Svađe sa djecom i mlađim osobama. Potencijalno zdravstveni problemi djeci ili nemogućnost kontrolisanja tih problema, što dovodi do raznoraznih neprijatnih situacija, čak i njihove ugroženosti.

Prijetnje, zveckanje oružjem, napadi – verbalni ili fizički. Odbacivanje ideja i prijedloga koji možda i jesu dobri, ali mi ne vidimo u ovom trenutku ništa pozitivno u njima jer smo u pesimističkom raspoloženju i ne želimo ništa da mijenjamo.

Prenaporan rad sa malo koncentracije pa su moguće povrede, ubodi, opekotine, lomovi. Nervni slom.

Simbolika ide dalje još ihaj – haj, ali poenta je sledeća: ovo su dani visokog napona, dani kada je riječ zaista ubojitija od mača, dani u kojima se osjećamo poraženo, bez elana, bez snage, energije, volje, motiva.

Ovo je simbolika po znacima, ali je shvatite vrlo okvirno. Poenta je da ćemo osnovnu simboliku u blažoj ili težoj mjeri osjetiti svi. Neko će ovih dana biti samo vrlo umoran, dok će neko drugi smatrati da su se svi udarci sudbine okomili baš na njega.

Najveći uticaj i dalje trpe kardinalni znaci – Ovan, Rak, Vaga i Jarac, ali ni ostali neće proći bez njega.

Kažu da se mirom i strpljenjem čak i najteži aspekti mogu prevazići. Vrijedi pokušati. Probajte da ne dozvolite da vas ovih dana stvari izbacuju iz takta, pokušajte da prije reakcije sačekate i primirite se malo. Budite obazrivi i strpljivi.

Evo šta horoskopski znakovi mogu očekivati

OVAN

Partnerstva svake vrste mogu doći u ozbiljan problem i zastoj. Sukobi sa onima koji su preko puta vas, sa nadređenima. Dobijate informacije koje vam nikako ne prijaju. Svadljivost.

BIK

Sukobi na radnom mjestu, loši odnosi sa kolegama i saradnicima. Osjećate se zarobljeno u okolnostima iz kojih ne vidite izlaz. Problemi sa spavanjem i unutrašnjom nervozom. Povrede i lošije zdravlje.

BLIZANCI

Problemi sa djecom i mlađim članovima porodice. Sukobi i nerazumijevanje sa prijateljima. Teškoće u finansijskom segmentu. Emotivna neispunjenost i nemogućnost da ostvarite svoje želje.

RAK

Problemi idu na tri strane – porodica, partnerstvo, posao. Rasprave, ogovaranje, sukobi sa onima koji su vam srcu ili poslovno najbliži. Loše informacije utiču na vaše samopouzdanje.

LAV

Teškoće u poslovnom segmentu. Neprijatne vijesti koje vam srozavaju samopouzdanje. Težak i naporan rad. Mogućnost povreda, potreban je veliki oprez u saobraćaju. Iznenadni susreti koji vas prodrmavaju.

DJEVICA

Zastoj u platnom prometu. Veliki troškovi koji se gomilaju. Nemogućnost pozajmice ili uzimanja kredita. Osjećate se zablokirano u svemu što želite da preduzmete. Teškoće s mlađim članovima porodice.

VAGA

Koliko god željeli da balansirate, ispada da je to sada nemoguće. Sukobi sa članovima porodice, u emotivnim i poslovnim partnerstvima. Teškoće u familiji. Verbalni napadi na vas.

ŠKORPIJA

Mozak ključa. Osjećaj osujećenosti na svim planovima. Napadi konkurencije, krađe intelektualne i druge svojine. Problemi u saobraćaju i sa povredama. Težak i naporan rad. Pritisak na zdravlje.

STRIJELAC

Na udaru su finansije. Neispunjena očekivanja prijatelja, gubitak podrške od onih na koje ste računali. Problemi u emotivnom segmentu i sa mlađim članovima porodice.

JARAC

Napadi na vas dolaze sa više strana. Porodični segment je pod velikim pritiskom, slično je i u poslovnom dijelu. Neprijatne informacije od nadređenih. Vaše strpljenje i istrajnost su na izmaku.

VODOLIJA

Planirate jedno, dešava se nešto potpuno drugačije. Nemogućnost da kontrolišete situacije u kojima ste. Mentalno ste previše opterećeni. Teškoće u saobraćaju i u komunikaciji. Informacije koje vas ubadaju.

RIBE

Koliko god da zarađujete, novac samo leti od vas. Nemogućnost finansijske stabilizacije. Loša podrška od onih kojima ste vjerovali. Problemi i sukobi u partnerstvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije