Teddy Quinlivan: Transrodni model je zvijezda modne kuće Chanel

Radiosarajevo.ba
Teddy Quinlivan: Transrodni model je zvijezda modne kuće Chanel
Foto: Instagram / Teddy Quinlivan

Teddy Quinlivan je prvi transrodni model u novoj Chanel beauty kampanji. Nakon što je učestvovala u kampanji za Kush maskaru brenda Milk Make-Up, postala je model s koji dominira svijetom mode i ljepote te se zalaže za inkluzivnost na svakom koraku.

Njen najnoviji potez je uloga novog lica Chanel beautyja.

Ne samo da su slike modne kuće Summer Look skroz lijepe, već ova serija fotografija označava ogroman korak prema inkluzivnosti luksuznog branda. Zašto? Jer Quinlivan će biti prvi otvoreno transrodni model koji će raditi za Chanel.

Quinlivan je na svom Instagramu, uz emotivan opis, objavila post kako bi proslavila svoje veliko postignuće.

Izjavila je kako je to bio jedan od onih trijumfalnih trenutaka života kada jednostavno ne možete suzdržati suze te kako se za nešto poput ovoga borila cijeli život.

Quinlivan je 2017. postala transrodna osoba i od tada je neprestano prisutna na svim sedmicama mode. Hodajući za brojne robnim markama također je učestvovala je u kampanji za Louis Vuitton 2018., a da ne spominjemo niz naslovnica časopisa koje je krasila, kao i prezentaciju na TED Talku.

Chanelov potez je pokazatelj da sve više većih brendova poduzimaju korak prema sveopćoj inkluzivnosti u budućnosti, a mi se nadamo da je ovo tek početak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije