Takmičar umro, dežurni ljekar se ubio

Radiosarajevo.ba
Takmičar umro, dežurni ljekar se ubio


Dežurni ljekar u francuskoj verziji reality showa “Survivor” Thierry Costa (38), juče se ubio u Kambodži, gdje se show snima, jer nije mogao da podnese da mu bude ukaljana čast zbog smrti jednog od učesnika realityja, piše Blic.rs.

Prije dvije sedmice 25-ogodišnji učesnik Gerald Babin umro je od srčanog udara tokom prvog dana snimanja. Dalje snimanje je otkazano, a pokrenuta je istraga.

Nekoliko franscuskih novinara primilo je anonimno pismo u kome se pominju propusti u vezi sa Babinovom smrću, pa su počeli da postavljaju pitanje o ulozi doktora u ovoj nesreći.

Produkcijska kuća koja snima šou je podnijela tužbu za klevetu, ali se odmah sutradan pojavio novi svjedok koji je bacio dodatne sumnje na uzrok njegove smrti, navodi Blic.

Nakon dva dana se doktor Costa ubio, a u oproštajnom pismu je naveo da nije mogao podnijeti način na koji mu je ime ukaljano u medijima, te da osjeća kako je 20 godina njegovog rada obezvijeđeno neosnovanim pričama.

Costa je četiri sezone bio dežurni ljekar realityja i za njega producentska kuća kaže da ga je zaposlila zbog “visokog nivoa profesionalizma i humanosti u radu s učesnicima realityja i ekipom produkcijske kuće”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije