Takmičar u popularnom kvizu pao na nogometnom pitanju: Pokušajte odgovoriti ako znate

0
Radiosarajevo.ba
Takmičar u popularnom kvizu pao na nogometnom pitanju: Pokušajte odgovoriti ako znate
Foto: HRT / Alen Murtić u kvizu

U kvizu "Ko želi biti milioner" na HRT-u u četvrtak, 8,. februara, Alen Murtić imao izvrstan niz tačnih odgovora, ali njegova je igra zaustavljena na 12. pitanju na kojem je zatražio pomoć publike.

U ovoj su epizodi sudjelovali i Nebojša Mickov i Dario Otašević, ali nisu svi imali jednaku sreću.

"Dužina kaznenog prostora u nogometu je 16,5 m. Koja mu je širina?", glasilo je pitanje u kvizu.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Ponuđeni odgovori bili su 30,32 m, 40,32 m, 50,32 m i 60,32 m.

Murtić nije znao u kojoj državi najduža rijeka prolazi kroz dva najveća grada. Pitanje bilo je li u Poljskoj, Mađarskoj, Portugalu ili Češkoj.

Alen nije bio siguran pa je zatražio pomoć koja je najviše glasova dala Češkoj, što nije bio tačan odgovor. Tačan odgovor je bio u Poljskoj.

Alen je na kraju kući otišao s 5.000 eura.

Nebojša Mickov iz Pule bio je sljedeći natjecatelj koji je svoj prvi džoker pola - pola iskoristio na sedmom pitanju za 600 eura, piše HRT

"Koji film opisuje 'kako je Gru postao Gru'?", glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su Malci broj dva, Priča o igračkama broj dva, Snježno kraljevstvo broj 2 i Trolovi broj 2. Džokerom pola - pola ostali su mu odgovori Malci broj dva i Priče o igračkama. Nebojša je kao tačan odgovor ponudio odgovor Malci 2, što je bilo tačno i osvojio je 600 eura.

Džokera zovi Nebojša je iskoristio na devetom pitanju jer nije znao u kojem je gradu (Sieni, Firenci, Bologni ili Genovi), kao i u Veneciji, stolovao dužd. Njegov džoker nije bio siguran u tačan odgovor, smatrao je kako bi to mogla biti Genova i Nebojša je odlučio riskirati i ponuditi Genovu kao tačan odgovor i bio je u pravu te je na ovom pitanju osvojio 2.500 eura.

Na sljedećem pitanju, na kojem bi prešao drugi prag njegova je igra zaustavljena.

"Dužina kaznenog prostora u nogometu je 16,5 m. Koja mu je širina?", glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori su bili 30,32 m, 40,32 m, 50,32 m i 60,32 m. Nebojša je nakon kraćeg razmišljanja naveo 30,32 m kao konačan odgovor. Nažalost, tačno je bilo 40,32 m i kući je otišao sa 150 eura.

Dario Otašević bio je zadnji takmičar.

Prvog džokera "pitaj publiku" iskoristio je na osmom pitanju jer nije znao u kojoj kartaškoj igri nema aduta, odnosno boje koja ima prednost pred ostalim bojama. "U belotu, bridžu, preferansu ili remiju?", bilo je pitanje. Belot i preferans odabralo je po 15 posto publike, bridž nula, remi 70 posto. Dario je prihvatio mišljenje publike i osvojio 1.000 eura.

Tačno je odgovorio i na deveto pitanje te s osvojenih 2.500 eura nastavlja svoju igru u sljedećoj emisiji i ima još dva džokera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije