Tajno snimali 1.500 gostiju u hotelu, sada im prijeti 10 godina robije

Radiosarajevo.ba
Tajno snimali 1.500 gostiju u hotelu, sada im prijeti 10 godina robije
Arhiv / Hotelska soba

Policija je uhapsila četiri muškarca u Južnoj Koreji koji su tajno snimali 1.500 gostiju u hotelskim sobama i prodavali snimke preko interneta.

Oni su instalirali mini kamere u televizore, fenove za kosu i utikače, a prodajom snimaka su, navodno, zaradili oko 6.200 dolara. U slučaju da ih sud proglasi krivim prijeti im oko 10 godina zatvora i novčana kazna.

Tajno snimanje seksualnih odnosa i golotinje u Južnoj Koreji poprimilo je odlike epidemije i izazvalo je proteste u zemlji, navodi BBC.

Policija je saopćila da su muškarci postavili minijaturne kamere prošlog augusta u 30 različitih hotela u 10 gradova Južne Koreje.

U novembru te godine otvorena je internet stranica na kojoj su korisnici mogli da plate za gledanje cijelog snimka ili su mogli besplatno da pogledaju klipove od 30 sekundi.

Uhapšeni su objavili 803 snimka, a server za sajt su postavljali u prekomorskim zemljama, tako da im policija nije mogla da uđe u trag.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije