Tajne numerologije: Šta vaš "psihički broj" govori o vašem karakteru

0
Radiosarajevo.ba
Tajne numerologije: Šta vaš "psihički broj" govori o vašem karakteru
Foto: Pexels / Ilustracija

Jeste li se ikad zapitali koje je značenje brojeva koji nas svakodnevno okružuju? Oni čine moćan sistem sastavljen od numeroloških načela koja nam daju odgovore na pitanja o našem karakteru i načinu na koji doživljavamo sami sebe, tvrde numerolozi i astrolozi.

Baš kao što astrološka karta daje uvid u dubine naše osobnosti, tako i numerologija otkriva nijanse našeg karaktera koje smo zaključali negdje duboko u sebi, navode oni.

Odgovore na pitanja zašto imamo određena stajališta, kako smo ih oblikovali, zašto smo previše emotivni ili previše čvrsti možemo pronaći u izračunu takozvanog psihičkog broja.

U Bošnjačkom institutu otvorena izložba "Seid Hasanefendić Trabzon: Reminiscencije"

U Bošnjačkom institutu otvorena izložba "Seid Hasanefendić Trabzon: Reminiscencije"

Znate li koji ste znak u arapskom horoskopu: Kama, sablja, buzdovan ili strijela?

Znate li koji ste znak u arapskom horoskopu: Kama, sablja, buzdovan ili strijela?

Kako izračunati psihički broj?

Psihički broj govori o skrivenim prostranstvima našeg karaktera, a može se izračunati vrlo jednostavno. Sve što trebate učiniti je zbrojiti brojeve iz datuma vašeg rođenja kako biste dobili jednoznamenkasti broj.

Primjerice, ako ste rođeni 16. septembra, trebate zbrojiti jedan i šest. Dakle, vaš psihički broj je sedam. Važno je da rezultat bude jednoznamenkasti broj. Ako rođendan slavite 29. novembra, broj je dvoznamenkasti, odnosno 11. Tada ćete zbrojiti i dvije jedinice, pa je vaš psihički broj u tom slučaju dva.

U nastavku pročitajte karakterne crte s obzirom na svoj psihički broj.

Psihički broj jedan

Ako ste rođeni 1., 19. ili 28. dana u mjesecu, vaš psihički broj je jedan, a njime vlada Sunce. Osobe s ovim psihičkim brojem izrazito su kreativne, ambiciozne, lako donose odluke i posebne su zbog pozitivne energije koju lako prenose na druge ljude.

Psihički broj dva

Ljudima s psihičkim brojem dva vlada Mjesec. Svi oni koji su rođeni 2., 11., 20. ili 29. dana u mjesecu odlični su prijatelji kakve bismo svi trebali imati u životu. Vrlo su nježni i romantični, a najvažniji odnos u životu im je onaj ljubavni.

Objavljen detaljan horoskop: Šta očekuje svaki znak Zodijaka do kraja 2022. godine

Objavljen detaljan horoskop: Šta očekuje svaki znak Zodijaka do kraja 2022. godine

Psihički broj tri

Psihičkim brojem tri vlada Jupiter. Osobe rođene 3., 12., 21. ili 30. dana u mjesecu svestrane su, vječno optimistične i odlučni su učitelji koji drugim ljudima nesebično pomažu sa svojim znanjem i iskustvom. Najveća im je mana rasipnost jer uživaju u kupovini i onoga što im treba i onoga što im uopće ne treba.

Psihički broj četiri

Ljudima s psihičkim brojem četiri vlada Uran. Osobe rođene 4., 13., 22. ili 31. u mjesecu imaju zaraznu pozitivnu energiju. Odlučne su, pragmatične i učinkovite, a njihovi savjeti uvijek bi se trebali poslušati jer su vrlo empatične i mogu se staviti u vašu kožu.

Psihički broj pet

Osobama rođenima 5., 14. ili 23. dana u mjesecu vlada Merkur. Oni su svestrani, uvijek prijateljski nastrojeni i ljude oko sebe zadivljuju svojom inteligencijom. Glavni su za rješavanje problema bilo koje vrste.

Psihički broj šest

Psihičkim brojem šest vlada Venera. Osobe rođene 6., 15. ili 24. u mjesecu velikodušne su, šarmantne i odane. Vole putovanja, nova poznanstva i iskustva, a suprotni spol uvijek im prvima prilazi.

Najpoznatiji astrolog renesanse tvrdio: Kojeg ste dana rođeni - takvo ćete breme nositi

Najpoznatiji astrolog renesanse tvrdio: Kojeg ste dana rođeni - takvo ćete breme nositi

Psihički broj sedam

Osobe rođene 7., 16. ili 25. u mjesecu krasi osebujni karakter. Njima vlada Neptun i obično su izrazito duhovne. Puno razmišljaju, analiziraju i propitkuju, a glavne su im crte karaktera suosjećajnost i požrtvovnost.

Psihički broj osam

Osobama s psihičkim brojem osam vlada Saturn. Svi oni rođeni 8., 17., ili 26. dana u mjesecu uvijek su veseli i nasmiješeni. Probleme doživljavaju kao izazove i ništa ih ne može pokolebati. Osobe s psihičkim brojem osam zainteresirane su za mističnu znanost.

Psihički broj devet

Brojem devet vlada Mars. Oni rođeni 9., 18., ili 27. imaju veliku snagu volje i za njih ne postoji nemoguće. Odlični su motivatori, a njihov životni poziv je pomagati drugim ljudima i usmjeravati ih na pravi put, piše Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije