Svjetska izložba mačaka u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Svjetska izložba mačaka u Zagrebu

Svjetska izložba mačaka (World Cat Show) na kojoj će posjetitelji moći vidjeti više od hiljade mačaka svih rasa iz 33 zemlje, od gotovo svih evropskih zemalja do Argentine i Brazila, održat će se u Zagrebu 27. i 28. oktrobra.

Na ovoj izložbi mačaka će po prvi put u Hrvatskoj i regionu biti predstavljene vrlo rijetke i egzotične rase (turska angora, egipatski mau, somalijska mačka, balineška mačka, Burmila, Neve Masquerade, Kurilian Bobtail te bezdlake rase Peterbald i Don Sphynx) te dvadesetak drugih rasa, navodi se u saopćenju organizatora izložbe, Saveza felinoloških društava Hrvatske.

Izložba će se održati u zagrebačkom Arena centru pod pokroviteljstvom FIF-a (Federation Internationale Feline), koji broji 44 zemlje članice.

Uoči Svjetske izložbe mačaka, Savez felinoloških društava Hrvatske u subotu, 20. oktobra, u Arena centru organizira i Revijalnu izložbu mačaka - uvod u Svjetsku izložbu, na kojoj će biti izloženo 70-ak mačaka iz Hrvatske i Slovenije.

Više o samoj izložbi možete pronaći na službenoj stranici FIF-a.

Pogledajte i kako je bilo na prošlogodišnjoj svjetskoj izložbi u Poznanu:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije