Superbaka: Ima 81 godinu, a ne izlazi iz teretane

Radiosarajevo.ba
Superbaka: Ima 81 godinu, a ne izlazi iz teretane
Ernestine Shepherd je superbaka. Postoji mnogo razloga za to, ali je prvenstveno od vršnjakinja izdvaja nevjerovatan fizički izgled.

Dok njene vršnjakinje odmaraju, možda poneka pomalo i šetaju, Shepherd se sa 81 godinom ozbiljno bavi bodybuildingom. Gotovo svakog radnog dana možete je u nekoliko navrata naći u teretani u rodnom Baltimoru.

"Trudim se da treniram sve djelove tijela. Grudi i bicepse radim ponedjeljkom, ramena i tricepse srijedom, a leđa i noge petkom", kaže za BBC Shepherd.

Ona otkriva da nije uvijek voljela teretanu i bildanje.

"Dok nisam napunila 56 godina nisam nogom kročila u teretanu. Draža mi je uvijek bila čokoladna torta, sve dok nisam više mogla da stanem u kupaće kostime. Tada sam sa sestrom se dogovorila da popravimo fizički izgled i želja nam je bila da uđemo u Guinnesovu knjigu rekorda kao najstarije sestre bodybuilderke", priča Shepherd.

To se međutim nije desilo.

"Nažalost, ubrzo nakon našeg dogovora, Velvet je pretrpjela moždani udar, a na samrti mi je rekla da želi da nastavim i inspiriram starije dame u to da je vježba neophodna. Nakon što je preminula potpuno sam se raspala, ali sam kasnije smogla snage da treniram i da uđem u Guinnesovu knjigu rekorda", navodi ona.

Prvi put je na bodybuilding takmičenju nastupila prije deset godina i odmah je osvojila prvo mjesto i kao 71-godišnjakinja bila je najstarija ikad pobjednica nekog takmičenja i postala je Guinnesova rekorderka. Od vježbanja nije odustala i dalje je vrlo aktivna, a kaže da sada iz benča podiže oko 50 kilograma, ranije je mogla i preko 80.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije