Super bogati - gdje žive i na šta troše novac?

Radiosarajevo.ba
Super bogati - gdje žive i na šta troše novac?
Foto: Pexels / Ilustracija
Veliki broj bogataša ima svoje rezidencije u deset gradova svijeta, pokazao je to izvještaj o bogatstvu za 2019. godinu čiji je autor Knight Frank's, navodi Bloomberg.

London, Tokio i Singapur su dom za većini bogatih ljudi.

Izvještaj je ukazao na koncentraciju ultrabogatih u nekoliko metropola. Mnogo je faktora koji privlače bogate ljude u navedene i druge gradove. Neki od njih su životni stil i dostupnost infrastrukture.

Uprkos Brexitu, London je ostao najprivlačnije mjesto za one koji imaju duboke novčanike.


U svijetu živi blizu 200.000 ljudi koji se smatraju ultrabogatima, navedeno je u izvještaju. Evropa je najprivlačniji kontinent za elite.

Međutim sve atraktivniji postaju azijski gradovi. Osim što Azija postaje privlačna za bogate, bogataši koji su porijeklom sa najvećeg kontinenta svijeta postaju najučestaliji kupci luksuznih nekretnina.

Osim nekretnine, azijski bogataši sve više troše na druge luksuzne stvari. Pa su tako neki od njih izdvojili na aukcijskoj kupovini izdvojili 48 miliona dolara za Ferrari iz 1962. godine i više od 90 miliona dolara za sliku čiji je autor David Hockney, navodi Bloomberg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije