Morate probati ovih pet virtualnih iskustava za uživanje na mobitelu

Radiosarajevo.ba
Morate probati ovih pet virtualnih iskustava za uživanje na mobitelu
Nema veze ako ste propustili ljetne festivale ili ako nemate novca za kupovinu moderne opreme za uživanje u virtualnoj stvarnosti.

Zapravo se neke super stvari mogu doživjeti iz udobnosti dnevnoga boravka pod uvjetom da imate pametni telefon i internet. 

Dobro je ako su i slušalice blizu kako bi ugođaj isključivanja od ostatka svijeta bio potpun. 

Sigurno ste već upoznati s 360 tehnologijom ili virtualnom stvarnošću. Riječ je o povezanosti našeg svijeta i onoga na uređaju koja stvara trenutke koji se pamte. Kada gledamo uništenu ulicu u Siriji kao da je naš hodnik, teško je ne projicirati se i razmišljati o tome kako bi bilo da smo u ratnoj zoni. 

Mediji koji je prvi pokrenuo 360 aplikaciju jeste New York Times, i to 2015. godine. Moguće ju je skinuti preko Googlea i sad već broji više od milion pretplatnika. Nekoliko medija je učinilo isto, neki su pravili varijacije, sve s ciljem praćenja modernih trendova. 

Međutim, nisu samo mediji ti koji koriste virtualnu tehnologiju. Mnoge tech kompanije, filmski studiji, kreativne agencije ali i pojedinci koriste najnovije tehnologije kako bi podijelili priče koje su im važne. 

Evo nekoliko onih koje je magazin Time izdvojio kao one koje svakako treba probati: 

1. Under the Cracked Sky, The New York Times

Na rubu svijeta, na postaji McMurdo na Antarktici, skupina istraživača prati život pod ledom. Njihov posao uključuje ronjenje kroz malu rupu u hladnim vodama, Dva od njih, Rob Robins i Steven Rupp, pozivaju vas da im se pridružite zahvaljujući VR. Aplikaciju New York Timesa za VR možete skinuti na ovom linku

2. The Protectors: Walk in the Ranger’s Shoes, National Geographic - šetnja s rendžerom 

3. Capturing Everest by LIFE VR

Skinite aplikaciju na ovom linku i doživite Everest preko mobitela.

4. Kalifornijski strogo čuvani zatvor -  Step to the Line by Ricardo Laganaro with VR for Good 

5. People’s House by Félix & Paul -  Za sve koji nisu sreli Obamu u Bijeloj kući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije