Stvarnost poroda: Objavili video mame kako rađa peto dijete stojeći

Radiosarajevo.ba
Stvarnost poroda: Objavili video mame kako rađa peto dijete stojeći
Foto: YouTube / Printscreen

Porod u televizijskim serijama djeluje jednostavno. Rodilja malo stenje i puše, a zatim se iznenada pojavi maleno ružičasto stvorenje koje plače. Stvarnost poroda je drukčija.

Upravo je taj lični i bliski doživljaj poroda omogućila Sarah Schmid koja je dopustila da je snimaju dok rađa svoje peto dijete naslonjena na policu za knjige, piše Health.com.

Snimku je objavila dula Flora Cruz koja na Instagramu vodi račun @badassmotherbirther, a Schmidovoj je pomagala pri porodu kod kuće.

Video možete pogledati na ovom linku.

"Sarah Schmid je rađala koristeći samo prirodne instinkte, ručnik ispod sebe i policu za knjige za koju se držala, objasnila je Cruzova u postu kojeg je objavila prošle sedmice."

No to je samo blagi opis snimke, jer kamera prikazuje trenutak kad bebi izlazi glavica, slijede ruke, noge i stopala. Schmidova potom drži novorođenče u naručju. Originalni video je ponosna mama objavila na svom YouTube kanalu još 2017. godine. Kazala je da je to bio brz porod. Opisala je svaku od svojih pet trudnoća, pa i ovu petu. I

"Vodenjak mi je puknuo i trudovi su krenuli taman kad je stigla snimateljska ekipa. Pokušavala sam smiriti nagon za tiskanjem iako je bio snažan, a disala sam uz pomoć tehnike hypnobirthing, ustvrdila je", prenose 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije