Štikle za bebe koje su izazvale lavinu reakcija

Radiosarajevo.ba
Štikle za bebe koje su izazvale lavinu reakcija
Biste li svojoj bebici staroj tek nekoliko mjeseci ili manje kupili štiklice za nogice?

Tržište naravno ima baš takve male štiklice, no nemojte se odmah uplašiti.

To su one mekane papučice-štiklice za bebe koje još uvijek ne hodaju pa tako ne postoji ni šansa da se njihovo stopalo već od tako mladih dana privikava na štiklu.

Doduše, mnoge su se mame kada su ih ugledale na fotografijama, uplašile baš toga - te su, naravno, pošteno "oplele" po proizvođačima i svima onima kojima prvi pogled na slike odmah pali lampicu "moram to nabaviti".

Reakcije su doduše stigle i iz drugog ugla - od onih koji ne razumiju - ako smo svjesni da se kolektivna svijest mora okrenuti u korist smanjivanja spolnih razlika među nama, zašto se uopće dozvoljava ovakav proizvod na širokom tržištu?

Naravno, među mnogima su i oni, posebno mame, koje bi odmah naručile barem jedan par mini štiklica za svoje curice - možda za neku svečanu priliku, fotografiranje ili tek tako - iz čiste zezancije.

A o njima se oglasila i sama vlasnica kompanije Pee Wee Pumps Michele Holbrook koja je za Footwear News izjavila da je svjesna kakve reakcije ovakve štiklice (posebno one s leopard uzorkom) izazivaju u javnosti - ali štiklice su, otkrila je, prvenstveno namijenjen profesionalnom fotografiranju djece - za one koji žele takav detalj imati na svojim profesionalno snimljenim i modnim fotografijama, prenosi Index.hr

Ko želi - naravno.

"Onaj ko ne želi, neka ih jednostavno i ne kupuje", poručila je Michele Holbrook.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije