Stigao je veliki ljubavni horoskop za septembar

Radiosarajevo.ba
Stigao je veliki ljubavni horoskop za septembar
Foto: Unsplash.com / Ilustracija

OVAN

Septembar 2020. bit će vrlo dinamičan u svim glavnim aspektima života Ovnova, a njihov ljubavni život nije izuzetak. Ljubav, odnose, koketiranje, ljubavne odnose, romantiku i dobru komunikaciju u paru podržavaju tranziti Merkura i Venere, ali i Sunce. 5. septembra Merkur započinje svoj tranzit kroz Ovnovu 7. kuću (veze, brak i životni partneri), a 27. septembra prelazi u kuću intimnosti, međusobnog povjerenja i odanosti; Venera započinje svoje putovanje kroz vašu petu kuću (ljubav, koketiranje, zabava, romantika) 6. septembra, a Sunce osvjetljava vašu 7. kuću od 22. septembra.

U ovim astrološkim okolnostima, ništa vam ne može stati na put i sposobni ste osvojiti bilo koga koga zanimate, ponekad možda i na spektakularan način. Slobodni Ovnovi (i ne samo slobodni!) mogu doživjeti ljubav brzinom svjetlosti, ljubav na prvi pogled, stimulaciju, kontroverzu i izazove – baš onako kako oni to vole. Ipak nema puno potencijala za postavljanje temelja dugoročne veze. Mars – vladar Ovna – započinje svoje retrogradno kretanje 10. septembra 2020., upravo u Ovnu, a zaustavit će retrogradno kretanje 14. novembra.

Tokom ovog perioda preporučuje se korak unatrag, olakšavanje stvari i dokazivanje strpljivosti jer se stvari kreću mnogo sporije nego što bi vam se moglo svidjeti, uključujući na emocionalnoj i razini odnosa. Merkur potiče dijalog i pomaže vam da izrazite svoju naklonost s više lakoće, ali možete primijetiti tendenciju da oscilirate između potrebe za neovisnošću, avanturama i željom za postojanim partnerskim odnosom temeljenim na onom najboljem što ljubav pruža. Marsovo retrogradno kretanje kroz vašu prvu kuću prisiljava vas da gledate unutar svojih želja i motivacija i na lucidan način analizirate određene aspekte vaše osobnosti, uključujući i način na koji djelujete u vezama.

Bez obzira jeste li u braku ili ste slobodni, takva analiza će imati blagotvoran učinak na vaš ljubavni život. Kod nekih Ovnova ljubavni životi mogli bi vratiti neke osjetljive teme koje su bile razlog za prijašnje nezadovoljstvo ili prepirku. Jedna takva tema može biti da ne posvećujete dovoljno vremena vezi; da dajete previše vremena karijeri i da bi trebalo nešto učiniti da se oživi romansa.

Vaša bolja polovica može pokušati učiniti upravo to, a tokom posljednjih dana u mjesecu postoje veliki izgledi za postizanje stanja sklada, dobrog razumijevanja, zajedništva i ravnoteže.

BIK

Pluton – moderni vladar Bikove 7. kuće (veze, partnerstva, brak, supružnik) – još je u retrogradnom pokretu, a Mars u septembru 2020. također ima svoje retrogradno kretanje (to je vladar vaše 7. kuće). Kao rezultat toga, u vašoj se vezi stvari polako kreću, a ono što je favorizirano je dodavanje stvari, analiza nekih događaja ili ljubavnih odnosa iz prošlosti ili liječenje nakon jačeg emocionalnog perioda.

Dobra vijest je da možete računati na podršku svoje obitelji i onih bliskih i dragih. Ali postoje dvije prigode, otprilike 4. i 15. septembra, kada bi vaši roditelji mogli kritizirati vaše odluke vezane uz ljubav ili vam održati predavanje o neuspjehu iz prošlosti, moguće vezano za razvod. Ako ste u braku, može doći do sukoba između vas i supružnika koji uključuju rodbinu koja utječe na vaš život. Preporučuje se da učinite sve što možete kako vam situacija ne bi izmakla kontroli. S obzirom na činjenicu da se Mars kreće u retrogradnom kretanju u Bikovoj 12. kući i da između 3. i 5. septembra čini kvadrat s Venerom – vladarom Bika -, mogla bi postojati tendencija prema tjeskobama, uznemirenosti ili agresivnosti.

Bikovu petu kuću (ljubav, veze, romantika) Merkur aktivira do 5. septembra, a Sunce do 22. septembra, tako da ne možete reći da ne uživate u ugodnom vremenu sa svojom boljom polovicom ili ljubavnikom. 27. septembra 2020. godine Merkur započinje svoj tranzit kroz vašu 7. kuću, što govori o boljoj komunikaciji u paru i većem kapacitetu za rješavanje bilo kakvih problema s ljubavlju i humorom. Posljednjih dana septembra Venera i Mars harmoniziraju se kroz trigon, što znači da mjesec završava u bračnom miru i harmoniji, piše Atma.ha

Za samce Bikove stvari izgledaju dobro, a između 8. i 16. septembra favorizira se upoznavanje s nekim posebnim – nekim s otvorenim umom, a možda i iz druge kulture. Jupiter – vladar Bikove kuće intimnosti – započinje svoj retrogradni pokret 13. septembra, što sugerira da bi se starija ljubav mogla vratiti u život nekih Bikova.

BLIZANCI

U septembru 2020. vi ste u romantičnom i razigranom raspoloženju, nadahnuti tranzitom Merkura – vladara Blizanca – kroz 5. kuću (ljubav, romantika, koketiranje, zabava) između 5. i 27. septembra. Sada više nego ikad želite biti u središtu pozornosti kada je u pitanju vaša bolja polovica, ali preporučuje se biti oprezan kako ne biste postali egocentrični.

Svoju zavodljivu vještinu stavite na posao i sastavite romantičnu večeru za svoju voljenu osobu ili za osobu čije srce želite osvojiti! Venera – vladar pete kuće Blizanca – 6. septembra prelazi u kuću komunikacije Blizanaca, što znači da postajete uvjerljiviji i primamljiviji, čak i ako ponekad imate tendenciju da pretjerano izražavate svoju naklonost. Slobodni Blizanci mogu lako upoznati nekoga, jer su u stanju da šarmiraju svoje potencijalne partnere svojom osebujnom osobnošću, smislom za humor i koristeći svoj dar pričljivosti po kojem su Blizanci poznati.

Za Blizance koji se neće zadovoljiti jednom vezom, koji žele osvojiti više srca, na horizontu su nevolje i komplikacije – posebno tokom drugog dijela septembra. Jupiter – vladar Sedme kuće Blizanca (veze, partnerstva, brak) 13. septembra zaustavlja svoje retrogradno kretanje, što obećava pojašnjenja za dugotrajne parove.

Budući da Jupiter prolazi kroz vašu 8. kuću, njegov povratak u izravno kretanje mogao bi označiti period tokom kojeg će neke tajne povezane s vašom ljubavnom indiskrecijom (ili one vaše bolje polovice) izaći na vidjelo i mogu stvoriti sukob. Od 22. septembra 2020. Sunce osvjetljava petu kuću Blizanaca i zajedno s Venerom (koja se nalazi u Lavu) pogoduje prevladavanju nekih nesporazuma i može stvoriti neke mogućnosti za posebno nježne ljubavne veze koje maze srce i stimuliraju um – baš onako kako vi to volite.

RAK

U septembru 2020. komunikacija se favorizira, pa imate priliku da riješite niz stvari koje su progonile vaš ljubavni život. Između 8. i 16. septembra, kada Sunce čini skladne aspekte s planetima iz 7. kuće Raka (Jupiter, Pluton i Saturn, svi u retrogradnom kretanju), posebno je dobro za ponovno uspostavljanje dijaloga sa svojom boljom polovicom ili ljubavnikom ( ovisno o vašem bračnom statusu). Budući da govorimo o kući odnosa i braka, gore navedeni skladni aspekti pomažu vam da s više lakoće izrazite svoje osjećaje i pokažete voljenoj koliko vam je stalo.

Dobro stvari izgledaju i obrnuto, što znači da dobijate svaku priliku da vas bolja polovica tretira nježno i romantično. Pluton – moderni vladar vaše kuće ljubavi i romantike – još je u očiglednom retrogradnom pokretu, a tradicionalni vladar ove kuće, Mars, nalazi se u retrogradnom kretanju između 10. septembra i 14. novembra. Kao rezultat toga, nije nemoguće da se suočite s malim preprekama kad želite osvojiti nečije srce. Primjerice, veliki nedostatak mogao bi biti nedostatak strpljenja.

Savjetuje se da najbolje iskoristite retrogradno kretanje Marsa kako biste analizirali ima li veza u kojoj jeste dobre šanse za dugoročni opstanak i revidiranje zajedničkih ciljeva kao para. Najbolja vijest mjeseca septembra 2020. je da Jupiter i Saturn, smješteni u vašoj sedmoj kući, nastavljaju svoje izravno kretanje 13. i 29. septembra. Kao rezultat toga, možete očekivati da će se stvari vezane za život para kao i neke stvari vezane za brak ili razvod braka (ovisno o slučaju) konačno pokrenuti.

LAV

Budući da Venera 6. septembra prelazi u Lava, ulazite u period tokom kojeg imate koristi od pojačanog nivoa šarma i romantike, ali s vremena na vrijeme postajete previše upadni. Dobivate mnogo pažnje potencijalnih partnera, a ako ste u braku, savjetuje se da pazite da ne pokrenete ljubomoru svoje bolje polovice. Jupiter – vladar vaše pete kuće (ljubav, romantika, koketiranje, ljubavni odnosi, djeca) – zaustavlja svoj retrogradni hod 13. septembra, što znači da vaš ljubavni život postaje aktivniji.

Imate svaku priliku za stvaranje ugodnog, romantičnog raspoloženja i pružanje malo svježine čak i najdosadnijim trenucima dana, što oživljava dugotrajnije parove i tjera monotoniju kod novijih. Ako želite osvojiti nečije srce, to možete učiniti jednostavnim svakodnevnim gestama, dokazujući da život s Lavom nikada nije dosadan. Ali pažljivo, ne govorite previše o sebi! Moguće je i da će se uredska romansa pokrenuti na mjestima gdje je prethodnih mjeseci bila u zastoju ili polako zatirala.

Između 14. i 16. septembra 2020., Uran – vladar Lavovih odnosa i braka – tvori kvadrat s Venerom, što znači da bi u paru mogli biti napeti trenuci (na primjer, zbog tračeva iz vašeg okruženja) ili da će vaša bolja polovica možda biti iznervirana što previše sebe hvalite.

DJEVICA

Djevičina 5. kuća (romantika, ljubav, koketiranje, ljubavni odnosi) i 8. kuća (intimnost, erotika, tajne, međusobno povjerenje) su snažno aktivirane planetima u septembru 2020 također. Ako ste do sada imali retrogradne planete u svojoj petoj kući, dobra je vijest da Jupiter 13. septembra zaustavlja svoje retrogradno kretanje, a 29. septembra slijedi ga Saturn, vladar vaše pete kuće. Mars – vladar vaše 8. kuće – započinje svoj retrogradno kretanje 10. septembra u vašoj 8. kući i trajat će do 14. novembra.

U ovim astrološkim okolnostima možete očekivati da dobijete više jasnoće kada je u pitanju razumijevanje vlastitih osjećaja. Također je moguće da zaključite da vaše osobno iskustvo i uvjerenja naslijeđena od vaše obitelji imaju veliki utjecaj na vaše emocionalne veze i način na koji razumijete ljubav.

Tokom sljedećeg perioda, Mars će vam možda dati nekoliko lekcija o intimnosti, spajanju s vašom boljom polovicom, ljubomorom, posesivnošću i ovisnosti o drugima. Marsov retrogradni tranzit može pomoći Djevicama koje žele oživjeti stariju ljubavnu vezu, pomiriti se s bivšim partnerom ili pronaći načine kako popraviti neke aspekte svog intimnog života, ako su već dio stalnog para. Djevice sada imaju priliku pronaći rješenja za izlazak iz toksičnih veza, kako bi iz svog života izbacili ljude koji se emocionalno, financijski ili na neki drugi način drže za njih.

Djevice koje imaju teške veze ili poteškoće povezane s povjerenjem kao i Djevice koje traže ljubav prolaze kroz dobar romantični period. Ističe se da novac može biti opipljiva tema kod bilo kojeg para, bilo da je riječ o onom u procesu formiranja ili onom dugotrajnijem.

VAGA

Mars – vladar 7. kuće Vage (odnosi, partnerstva, brak) je u retrogradnom hodu između 10. septembra i 14. novembra 2020., točno u vašoj sedmoj kući. Kao rezultat toga, veze je teže započeti i možda ćete proći kroz faze udaljenosti i ponovno se zbližiti. Predlažemo da iskoristite ovaj tranzit kako biste revidirali ravnotežu snage u vašem životu kao para, ako u posljednje vrijeme dajete svojoj boljoj polovici previše snage.

S druge strane, ne bi štetilo analizirati jeste li uložili dovoljno napora u vezu ili ste unijeli previše. Zajedno sa svojom boljom polovicom, imate sve šanse otkriti što u vašoj vezi funkcionira sjajno i čemu treba više pažnje i tako dalje. Tokom ovog perioda, mnoge Vage, bez obzira na to koliko žele brak ili vezu uglavnom, imaju tendenciju oklijevati po pitanju oko dugoročnih obveza. Ovo nije lak period, zapravo je osjetljiv, period kada sukobi mogu započeti i naglo nestati. Vaša bolja polovica možda se predomisli oko mnogih planova. Kao rezultat, ako želite imati funkcionalan odnos, trebate uložiti više napora.

Kada su u pitanju slobodne Vage, izgledi za uspostavljanje dugotrajne veze prilično su tanki, ali to ne znači da će preskočiti ples, kako kažu. Strast može iznenada pogoditi sredinom mjeseca, a to može imati veze s nekim iz njihove okoline, možda čak i s prijateljem. Od 6. septembra 2020. Venera – vladar Vage – prolazi kroz 11. kuću Vage (prijatelji, društvene grupe, internetsko okruženje) što sugerira da su favorizirana prijateljstva, širi krug vaših poznanstava ili čak razne internetske potrage (druženje, spojevi).

ŠKORPION

Društveni život Škorpiona podržavaju Merkur (do 5. septembra) i Sunce (do 22. septembra) u vašoj 11. kući (prijateljstvo, društveno-profesionalni krugovi, humanitarni problemi, internetsko okruženje). Kao rezultat toga, preporučuje se da se ne zadržavate, radite na teorijama zavjere, već izlazite jer tako imate puno bolje izglede za upoznavanje novih ljudi, postavljanje temelja za nova prijateljstva i možda čak i ljubavnu vezu – iako je to više platonski u prirodi za početak. Također možete iskoristiti internetsku interakciju.

Nikad ne znate kada bi očigledno lagana rasprava mogla poprimiti drugačije značenje i učiniti da postanete romantično zainteresirani. Jupiter – tradicionalni vladar Pete kuće Škorpiona (ljubav, romansa, koketiranje, zabava, ljubavni odnosi) – nastavlja svoj izravni hod 13. septembra 2020.

Kao rezultat toga, tokom druge polovice mjeseca možete očekivati da ćete ponovo osjetiti iskru života, želju za povezivanjem i osvajanjem srca i ponovno osjećati želju za ljubavlju. Od 6. septembra Venera, vladar Škorpionove 7. kuće (veze, partnerstva, brak) – prolazi kroz vašu desetu kuću. Kao rezultat toga, moglo bi se reći da su Škorpioni u septembru više zainteresirani za svoj brak, za ono što se može postići dugoročno.

Savjetuje se da učinite sve što možete kako biste podržali svoju bolju polovicu u njihovim naporima ka profesionalnom postignuću, čak i ako se ponekad bojite da će njihov uspjeh prouzročiti rizik da stvari prevagnu u njihovu korist. Između 14. i 16. septembra možda ćete proći kroz neku kontroverzu ili čak raspravljati o smjeru u kojem ide vaš život kao para ili profesionalnim ciljevima vaše bolje polovice – tim više jer iz nekog razloga mislite da vaša bolja polovica počinje željeti biti previše neovisna.

I za vas i za druge izgleda da je bolje ako prihvatite da je normalno da mogu samostalno donositi svoje odluke.

STRIJELAC

Jedan korak naprijed, dva koraka natrag: Jupiter, vladar Strijelca, nastavlja svoj izravni hod 13. septembra 2020., dok je Mars, vladar vaše kuće ljubavi i romantike, u retrogradnom pokretu od 10. septembra do 14. novembra.

S jedne strane, osjećate se kao da se vraćate u život, osjećate se kao da radite stvari i krećete u avanturu, želite se istaknuti i komunicirati; s druge strane, čini se da se osjećate poprilično loše. Dobra vijest je da Merkur – vladar Strijelčevih odnosa i braka – prolazi kroz 11. kuću (prijatelji, društvene grupe, internetsko okruženje, društvene mreže) između 5. i 27. septembra.

Kao rezultat toga, mnogi Strijelci osjećaju neizrecivu žeđ za novim prijateljstvima ili se upuste u neka online upoznavanja, ali jednom kada stvore nove veze, počinju lutati. Marsovo retrogradno kretanje kroz petu kuću (ljubav, romansa, koketiranje, zabava, djeca) može značiti za Strijelce period iznenadnog zaljubljivanja i želje da onaj tko ih zanima odmah padne na njih; tada najvjerojatnije gube interes i kreću se prema svojoj novoj avanturi. Ako ste već dio skladne veze, preporučuje se oprez u svemu što napravite i kažete u septembru 2020. jer ljubavne veze ne funkcioniraju prema zadanim postavkama.

Romantične, nježne manifestacije nisu unutar vašeg dosega tokom ovog perioda; ali vi ste skloni neugodnim trenucima i postoji rizik da uništite stvari kada su u najboljem redu. U dugovječnijim brakovima, aktivniji društveni život može stvoriti čuda pod uvjetom da ne lutate i ne gledate druge. Marsovo retrogradno kretanje poziva vas da lucidno analizirate svoj odnos prema svojoj boljoj polovici i pokušate shvatiti zašto više nema iskre privlačnosti između vas dvoje.

Tokom cijelog trajanja retrogradnog kretanja Marsa mogli biste imati zanimljiva otkrića i imati prilike za pronalaženje najboljih rješenja za vraćanje iskre u vaš života kao para. Dajte sve od sebe!

JARAC

Venera – vladarica Pete kuće Jarca (ljubav, romantika, koketiranje, zabava) 6. septembra prelazi u 8. kuću (intimnost, erotika, međusobno povjerenje, odanost). Kao rezultat toga, Jarci postaju kreativniji nego inače kad je riječ o ljubavi i mogu ugodno iznenaditi svoje partnere kada je u pitanju njihova intimnost, pokazujući se kao netipično strastveni. Mogli bi biti skloniji i ljubomori i posesivnosti koje nisu tipične za njih, a sada riskiraju da im načine probleme, posebno između 14. i 16. septembra.

Mnogi Jarci će možda više nego ikada osjetiti potrebu da budu blizu svojoj boljoj polovici, potrebu za spajanjem na emocionalnoj razini, a ne samo na fizičkoj razini. Neki Jarci ne mogu odoljeti iskušenju i mogli bi se baciti na sve vrste romantike i kratkoročne avanture, ali ističemo da mogu stvoriti neželjene komplikacije. Otprilike sredinom septembra možda ćete imati neodoljivu želju za varanjem ili, ako ste sami, u iskušenju ste da se upustite u vezu s nekim tko je zapravo u braku.

Drugi značajan astrološki događaj je Marsovo retrogradno kretanje, od 10. septembra do 14. novembra kroz vašu 4. kuću (obitelj, dom, emocionalnu osnovu), čije je ujedno i vladar. Kao rezultat toga, emocionalno postajete osjetljiviji i vjerojatno je da ćete imati nervozne ispade, što može utjecati na stabilnost vaše veze i harmoniju vaše obitelji.

Trebali biste pokušati očistiti zrak što je prije moguće u situacijama koje se mogu pretvoriti u sukobe, a kako biste to učinili, možete iskoristiti pomoć i razumijevanje svoje bolje polovice.

VODENJAK

Ljubavni život Vodenjaka izgleda skladno u septembru 2020. Oni koji su u braku uživat će u lijepim trenucima kao par, izvrsnom senzualnom tonusu i pažnji svoje bolje polovice. Od 6. septembra Venera prolazi kroz Vodenjakovu sedmu kuću (veze, partnerstva, udruge i brak), što favorizira život para.

Vodenjaci su skloniji romantičnijoj, idealističnijoj ljubavi, spremniji su vidjeti lijepu stranu svoje veze i pridonijeti njenoj konsolidaciji. Astrološki kontekst septembra pomaže Vodenjacima da budu emocionalnije opušteniji, otvoreniji prema toploj komunikaciji i srčanim raspravama sa svojom boljom polovicom.

Za neke Vodenjake tranzit Venere kroz sedmu kuću može ih nadahnuti za zasnivanje obitelji ili, ako su u dobrom odnosu, ali nisu službeni, odluče pokušati živjeti pod istim krovom sa svojom voljenom osobom. S druge strane, Merkur – vladar Vodenjakove kuće ljubavi – prolazi kroz 9. kuću između 5. i 27. septembra. Također u 9. kuću ulazi i Sunce – vladar 7. kuće – 22. septembra. U tim okolnostima, samci Vodenjaci više privlače ljude iz drugih kultura i dobivaju priliku za izgradnju odnosa na daljinu. Mogli bi upoznati i nekog zanimljivog dok idu u kazalište, plesnu školu ili neku umjetničku izložbu u gradu.

Putovanja mogu biti i dobra prilika za upoznavanje zanimljivih ljudi, pa čak i za uspostavljanje veze. Za parove koji su dugovječniji u rutini predlažemo da se pokušaju riješiti monotonije radeći neke kulturne stvari, vježbajući zajednički hobi, zajedno odlazeći na satove samorazvoja i tako dalje. Vrlo se dobro slažu i imaju sve šanse lako doći do dogovora i uskladiti suprotne ideje.

RIBE

Sunce i dalje osvjetljava vašu 7. kuću (veze, partnerstva, brak), dok Merkur – vladar ove kuće – prolazi kroz vašu 8. kuću (intimnost, međusobno povjerenje, odanost, erotika) između 5. i 27. septembra. Između 8. i 16. septembra 2020., Sunce čini skladne aspekte s Jupiterom, Plutonom i Saturnom iz vaše 11. kuće (prijatelji, društvene veze i internetsko okruženje).

Kao rezultat toga, Ribe koje žele upoznati nove ljude, steći nove prijatelje ili započeti novu ljubavnu vezu imaju velike izglede za bijeg od usamljenosti.

Preporučuje se njegovanje veza s drugima i pokušavanje traženja starih prijatelja s kojima već neko vrijeme niste bili u vezi. Kada su u pitanju slobodne Ribe, može se dogoditi procvat uredske romantike ili odnosa povezanog s radnim mjestom. Merkurov tranzit kroz Ribinu osmu kuću govori o snažno strasnim vezama, transformativnim vezama, kao i mogućnosti napredovanja u postojećem odnosu i povećanja na dublju razinu.

Možda ćete imati osjećaj intenzivnog povezivanja sa svojom boljom polovicom, ne samo na fizičkoj razini, i steći dojam da pripadate zajedno. No neke Ribe postaju plijenom ljubomore i posesivnosti i skloni su emocionalnom ucjenjivanju koje uopće nije korisno i riskiraju da do kraja mjeseca dođe do velikog sukoba. Tokom septembra 2020. novac može postati točka spora u odnosima Riba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije