Starica ubila ogromnog aligatora iz osvete, jer je pojeo njenog ponija

Radiosarajevo.ba
Starica ubila ogromnog aligatora iz osvete, jer je pojeo njenog ponija
Youtube/Screenshot / Starica ubila golemog aligatora
Prabaka Judy Cochran, inače gradonačelnica mjesta Livingston, na svom je ranču u Texasu ustrijelila i ubila 3,5 metra dugačkog i 260 kilograma teškog aligatora.

Na taj potez odlučila se iz osvete - naime, optužila je aligatora da je upravo on prije tri godine pojeo njenog voljenog ponija.

S ranča, koji se nalazi u blizini rijeke Trinity, nestao je mini poni.

"Bio je veličine labradora", objasnila je Judy, koja je upravo tog aligatora osumnjičila za nestanak životinje.

Prabaka je osvetu pripremala tri godine - a u tome joj je pripomogao njen zet.

On je postavio rakuna kao zamku i nazvao Judy da je obavijesti da je sumnjivac zagrizao mamac. Judy, koju njeni unuci zovu Nana, ubila je golemog reptila samo jednim metkom.

"Mislimo da je taj aligator pojeo našeg mini-konjića prije nekoliko godina. Fotografiju s trofejom objavila je na Facebooku a njeni nekadašnji kolege nisu mogli vjerovati da je vremešna gospođa sama ubila golemu životinju.

"Ovo sam ubila u ponedjeljak" napisala je, te je dodala i da će meso aligatora pojesti, od kože s trbuha napraviti cipele, a glavu dati preparirati i izložiti.

"Bio je dovoljan jedan metak u glavu, odmah je potonuo u vodu. Inače se počnu prevrtati, no ovaj nije", izjavila je za lokalnu ABC13, prenosi 24sata.hr

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ABC13 Eyewitness News Houston (@abc13houston) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije