Starica spremala ručak, vidjela jelena, uzela pušku i upucala ga

5
Radiosarajevo.ba
Starica spremala ručak, vidjela jelena, uzela pušku i upucala ga
Foto: Bro Bible / Virginia Luce

Sezona jelena u Teksasu traje od početka novembra do kraja januara, a jedna vremešna žena neočekivano je ušla u akciju, prenosi Bro Bible. Naime, ona je kroz prozor upucala jelena na oko 150 metara udaljenosti.

Virginia Luce, 80-godišnjakinja koja je četiri puta preživjela rak i radila 25 godina kao medicinska sestra te se penzionisala tek prije nekoliko mjeseci, vrijeme sad uglavnom provodi na svom velikom imanju, na kojem je s mužem sagradila dom 80-ih godina prošlog stoljeća.

Lovačke sezone ne propušta, a kaže i kako se čitav život bavi lovom i pecanjem sa suprugom. "Obično ubijem jelena svake godine, no ne dopuštamo nikome da ubije mamu jelena. Kako ja to vidim, ostavite li ženke na miru, pojavit će se mužjaci", rekla je.

Tokom godina par je razvio strategije za lov na jelene, za koji imaju dozvolu. Ona i suprug ostavljaju hranu i pouzdaju se u kamere koje gledaju dok sjede u kuhinji. "Sav lov radim iz kuće sad", rekla je te dodala kako pušku uvijek drži kraj prozora jer nikad ne zna kad će joj zatrebati.

Prošli mjesec Luce je spremala ručak kad je iz kuhinje uočila jelena na oko 150 metara udaljenosti. Odmah je zgrabila pušku i - pogodila. "Bio je zbilja velik", rekla je te dodala kako se vjerojatno radi o najvećem kojeg je ikad upucala.

Njezin muž gledao je televiziju u dnevnom boravku kad je začuo pucanj. "Cijelo vrijeme prati kad je u kuhinji", izjavio je kasnije te dodao kako njegova supruga "ne promašuje često".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije